Måndag, mammor, barn och smarr!

Nu måste jag bara få dela med mig av lördagens supergoda lunch! Blir nog en stående favorit här hemma hos oss, riktigt måndagslyx var det att få äta rester av detta till middag ikväll! :)


Baconlindad kycklingfilé med soltorkad tomat- och Philadelphiafyllning och kokosris, 5-6 portioner. (Ett recept ur Klara Dessers bok 5:2. Har tänkt koka mig igenom den innan biblioteket får tillbaka den, så himla massa enkla, men smarriga recept!)
8 soltorkade tomater
100 g philadelphiaost
600 g kycklingfilé
2 pkt bacon
salt och peppar
smör/kokosfett att steka i
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka tomaterna och blanda med philadelphiaosten. Dela kycklingfiléerna i halvor på längden (om de är tjocka). Skär en ficka i filéerna och fyll med tomat- och oströran. Salta och peppra filéerna och linda in dem i baconskivor. Bryn i smör eller kokosfett och lägg i ugnsfast form. Stek i ugnen ca 20 minuter.
Kokosris (4 port.)
Åh, detta var helt underbart gott, ni MÅSTE pröva! Inspiration av Emma.
4 portioner okokt ris
1 burk (organisk, godast) kokosmjölk
salt
Koka riset i kokosmjölk istället för vatten! Salta. Klart! Enkelt, javisst!


Jag känner mig så himla inspirerad till att inreda huset, vill bara shoppa inredningsprylar hela tiden :) I lördags köpte jag denna bricka och ljuslykta, piffade upp vårt tråkiga, icke-färdiga vardagsrum. Bordet ska målas vitt, alla de där "lådorna" ska flyttas på/några tas bort och blommor, tavlor, hyllor m.m. ska komma till. Men inte idag. Nighty night!

Kommentarer
Trackback