Gott nytt år!!!

Önskar er alla ett riktigt gott nytt år! Idag har jag jobbat 7- 14.30 och har en febersjuk liten son som gråter om nättena, så man är sådär lagom trött. Ted har 38,6 grader feber just nu och vi har därför beslutat oss för att stanna hemma ikväll. Hade haft både barnvakt (om han varit frisk) och fest att gå på. Meen inga sura miner, träffade ju vänner i fredags och så var vi ju ute i lördags jag och Matti, åt ute, bowlade i Kokkola och tog ett vinglas på O´learys :)
 
Och dessutom nattar Matti Ted just nu och jag ska ställa i ordning lövbiff med kryddsmör och klyftpotatis samt en kokos-citronpannacotta på det! Och öppna en flaska rött :)  Hungrig som bara den! ;)
 
Sen ska vi mysa framför tv:n och "planera" kommande år! :D Sen tänker jag somna nån gång efter 00.00...
 
Ha det bra och fira lugnt!! Vi hörs nästa år! <3
 
Nyår 2012/2013
 
 
Nyår 2013/ 2014
 
 
Oj vad det här året gått fort!! Och mycket som har hänt. Ser så mycket fram emot 2014,vad som helst kan hända :) (P.s. Ted ska ha mössa på inomhus hela tiden just nu haha! )

Lördag - ut åpåå :)

God fortsättning everyone!
 
Rullar ni fram ännu? ;) Äntligen en dag utan matbjudningar!;) Även om det varit trevligt att träffa allihopa ! I går var det vårt årliga jul-get-together med klasskompisarna från BI. Fem st är vi som brukar träffas, kul! :) Blev sen middag vid O´learys. Gött! Blev en quesadilla med BBQ pulled pork med lite dippsåser och ett glas rött för min del :) Rekommenderar! Dock är jag typ allergisk eller nåt mot avocado, men tänkte pröva lite guacamole. Hmm. Fick ligga och vrida mig i magsmärtor resten av kvällen hemma i sängen :( Så ALDRIG mer avocado! Synd det som e så nyttigt.
 

 
Idag har vi varit i lekparken och luftat oss lite jag och Ted medan pappa var vid bygget, en lång sovmorgon fick jag också (kl 10!!). Ikväll ska vi ha en kväll på tumanhand Matti och jag och Ted ska sov hos farmor inatt :) Får se vad vi hittar på ;) Full rulle varje dag här! ;) Men sen blir det 2dagar vila innan nyårsafton. Då ska jag jobba på dan, så får vi se sen!  Nu ska vi börja ställa oss iväg till farmor. KRAM
 
 
 
 
Madde 28 år.

Juldagen

Jaha,då var dagen D över och här leker vi med julklappar...eller jag iaf ;) Ted har redan tröttnat verkar det som :P Tur att vi inte köpte mer än vi gjorde ändå! Igår var de ganska spännande men idag är det mest tv:n och några begagnade småbilar som gäller ;) Jajaa, han är ju så liten ännu :)
 
 
Byggde ihop hans nya legosatsimorse i alla fall :) Så fick han även tågbana, leksakskök, pulka, massa kläder, traktor med bonde och djur med mera!
 
Och här e min/våra julklappar + lite mer choklad, några vinflaskor, konjakssenap och pengar typ :) Riktigt nöjd! Det bästa var nog Moccamastern! En sån hade vi ändå tänkt köpa tills flytten! Tack tack svärmor! :D
 
Idag ska vi på mat till Mattis mamma kl 16 och imorgon blir det släktträff och knytkalas i Purmo med massa trevliga vuxna och barn, en tradition!
 
Några dåliga telefonbilder från igår ;)
 
 
 
 

Nyårslöfte och Nyttigt julgodis! :D

Detta skrev jag dan före julafton men det lämnade i utkast,som många adra inlägg ofta gör medan jag tänker att jag ska bara lägga in blder först eller nåt. Men det finns lixom inte alltid tid och lust  och sen e det försent ;) Men postar iaf nu 2 dagar senare :)
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Har ni funderat på nåt nyårslöfte än? :) Jag brukar inte ha något, men ett nytt år känns ju alltid som en nystart och nåt jag varit dålig på de senaste månaderna är speciellt träningen, som jag normalt älskar. Igår fick jag dock till ett pass, men jag känner att det händer så mkt i mitt liv nu att jag ska vila upp mig under jul nu utan några "måsten och bara njuta, umgås och vila. Sen i januari ska jag byta gym från easyfit till Fitness! Då kan jag träna med vänner då motivationen tryter och så har de mer roliga gruppträningar där med. Och så ligger det gymmet närmare mitt nu varande samt blivande hem också :) Ser verkligen fram emot detta, bara jag tänker på att få byta gym gör att jag skulle kunna hoppa iväg på ett pass Body attack redan nu ;) Omväxling förnöjer!
 
Sen är tanken att åtminstone en månad äta Paleo-kost så långt det bara går! Börjar med en ganska strikt månad och hoppas hinna prova många goda recept som kommer få mig att fortsätta med detta framöver. Jag är så inspirerad! Kommer ju att fuska med jobblunchen, eftersom det ju hör till den pedagogiska biten att äta den mat som barnen äter. Men man få ju försöka göra det bästa av situationen bara! SÅ strikt behöver man ju inte vara. :) Hoppas på ett piggt och energifullt och lyckligt 2013!
 
Men nu tar vi JULEN först ;)
 
Idag gjorde jag ändå lite nyttigt julgodis :) Bounty  på Paleovis!  Jättegoda, men fina blev de ej ;) Här kommer
receptet ändå! (från receptbloggens)
 

Paleo Bounty

Ingredienser:  1 dl sötströ (för paleo använd agave sirap) 70 g kokosfett 250 ml kokosmjölk, 250 g riven kokos 100 g choklad med hög kakaohalt (86 %)
Gör så här: 1. Smält sötningen och kokosfett i en kastrull. 2. Tillsätt kokosmjölk, grädde, kokos och låt det sjuda. 3. Rör samman allt och låt sedan smeten stå 1 timme i kylen och vila. 4. Forma degen till små runda bollar i valfri storlek. 5. Sätt in bitarna i frysen och låt vila 1 timme.

6. Smält chokladen försiktigt i mikron. 7. Doppa kokosbitarna i chokladen. 8. Ställ in i frysen för att bitarna ska kallna. Förvara sedan i kylen. 

(Nu ser jag vad jag gjorde för fel, varför de inte blev så fina ;) Jag lade dem bara i kylen, men inte i frysen efteråt, därför höll de på att smälta i den varma chokladen och blev gryniga och inte alls släta och fina. Men nuv et jag till nästa gång! Huvudsaken att de smakar bra!!)

Ps. Kan meddela att det även slinker ner en hel del vanligt godis nu under julhelgen med ;) D.s :P

 
 
 
 
 
 

Nu tar vi JUUUL! :)

Oj vad jag varit dålig på att blogga denna vecka. Verkligen inte haft tid. Slutat jobbet sent och haft full rulle tills sovdags. Frissabesök och 5-årskalas bl.a. Fick även ett jobberbjudande som jag har funderat mkt på och till slut bestämde jag mig för att tacka ja! Så nu kommer jag jobba så gott som  heltid (fast på 2 olika dagisar) i åtminstone tre månader framåt, men misstänker att det blir längre än så...Nya utmaningar, men skoj!! :D
 
Och nu tänkte jag bara kika in och önska God jul och Gott nytt år! Kommer säkert skriva här innan det, men man vet ju aldrig :) Nu har jag i alla fall julLEDIGT <3 Nu ska jag bara umgås med nära och kära, familj och vänner, och njuta av att vi har varann. Och god mat ;) 
 
 
 
 
 
 

"Lugnaste" helgen, nyttiga plättar och köttfärslimpa.

 
Såå, nu e det söndag och jag har klarat av gräsänke helgen med nöd och näppe ;) Hehe, nej det har nog gått bra, har dock varit sååå TRÖTT. Huvudvärk idag till och med. Orkade inte ut på nån lucia i fredags och igår var vi bara hemma och ugglade förutom ett kort ärende ut på förmiddagen. Skulle haft barnvakt nån timme på dagen, men inga vänner som hade tid i julstressen ;) Inte heller lockade gymmet  eller springa på stan. Sova hade varit skönt ;) Nåväl, har hunnit ge en hel massa kvalitets-mamma-tid åt Ted i alla fall och lekt och lekt och kollat tecknad film;) Han har blivit så duktig på att sitta still och se på film, skönt emellanåt, fast jag som barnträdgårdslärare kanske inte borde uppmuntra barn till det :P Jaja, vänta bara tills ni får egna vildingar!!! (OCH jobbar med småbarn ;) )
 
Dessa har vi kollat i helgen :) Inte i sträck dock.En timme eller halvtimme i gången ;) Riktigt mysigt!
 
 
Så har vi också ätit gott såklart!
 
Nyttiga low carb plättar utan mjöl och socker, som faktiskt smakar PLÄTTAR! MUMS! Dessa kommer jag göra igen och igen och igen! Kan ätas med både salt fyllning som en crepe/wrap eller med bär/sylt och grädde.
 
5 stora plättar: 4 uppvispade ägg blandas med 2 dl mjölk eller grädde ( jag tog mjölk), 2 msk fiberhusk (finns i glutenfria hyllan) och en nypa salt. Låt svälla 5 minuter och grädd pannkakor i smör :) Enkelt och gott!
 
 
Och glutenfri köttfärslimpa med fyllning av fetaost och soltorkade tomater! Blev såå god med fyllningen! God att äta en kall skiva också som mellis eller när man e lite saltsugen :) Inspiration från Ryska dockor, men ändrade om receptet en aning.
 
 Hacka och bryn en lök. Blanda 1 msk fiberhusk med 1/2 dl grädde och lät svälla 5 minuter. Blanda allt detta sedan i 600 g köttfärs. Salta och peppra och knåda till en deg. Dela degen i 2 delar och lägg fyllningen på den ena delen och täpp till med den andra delen. In i ugnen på 200 grader ca 40 minuter.
 
Idag kommer Matti hem! :D En sthlms färja hade ju gått på grund eller vad det var igår, vilken TUR att han inte var med på just den!
 
Och imorgon startar en ny jobbvecka, till 17 varje dag. Annat program i veckan är mamma-barn träff imorgon och efterlängtat frisörbesök till min vän Annika på tisdag kväll! Rätt fullspäckat de närmsta dagarna, alltså! Men kul grejer! Och efter denna vecka har jag julledigt 9 dagar ;)
 
Ha det fint!
 
 
 
 

Världens typ sämsta raggningsreplik

...måste vara "vad är klockan"? Vilken jag fick uppleva idag på Prisma. Bara liite genomskinligt! ;) Och nej , jag är inte dum och naiv (inte i detta fall åtminstone ;) ) och tror att nån var intresserad fast de egentligen verkligen behövde veta vad klockan var där och då. För sen fick jag höra än det ena och det andra, han var från Sverige, hade bott i Norge, arbetade med något whatever, stank (faktiskt) och på några röda hade han tagit reda på var jag jobbar, var jag studerat och att jag har facebook! Omg, vad hände?! Mitt namn dock var jag smart nog att hålla för mig själv och när han ville ha "min facebook", som han uttryckte det så nobbade jag med "Nej, jag har familj och så..." :P Nä,men usch, var en riktigt sliskig en!  Kring 40 år dessutom. Långt hår. Inte snygg. Luktade illa. Pinsamt dåligt sätt att fånga min uppmärksamhet. BIG NO NO med andra ord även om jag varit singel ;)
 
 
 
Annars så har jag jobbat och så var jag och Matti på grötfest till Ted dagis idag! Imorgon helg, blir väl att gå och kika på lucian med Ted, vill gärna ha sällskap :) För jag är nämligen gräsänka från fredag till söndag! Så man får väldans gärna höra av sig om man vill under hela helgen :)
 
Nu ska jag skriva klart julkorten i sisa minuten som vanligt! KRAM!

Uppdatering: bygget och lite shopping

Hade en bra dag igår på stan. Var riktigt trött i huvudet av allt funderande när vi kom hem! Sovrumstapeter var det enda vi köpte, men vi blev lite klokare ändå! Några golv att välja mellan och så bestämde vi oss för att göra en sån här stenvägg bakom öppna spisen.
 
  
Spisen står på plats den redan by the way ;)
 
 
Och badrumsväggarna likaså. Här går det undan :)
 

 
Såhär ser huset ut på framsidan, har ju bara visat baksidan innan. 142 kvadrat. Helt tillräckligt tycker jag!
 
 
 
LÄNGTAR <3
 

Självständighetsdagen och dags att ta tag i träningen igen :)

En ledig dag igen ;) Oj vad veckan gått fort när man bara jobbat 2 dagar. Idag har bara varit en lugn och skön mysdag! Varit ute med familjen och lekt i snön och tog en liten promenix i blåsten, bakat  paleo-pepparkakor, planerat lite husmaterial och grejjs med mannen, dammsugit...tja, gjort det jag/vi känt för helt enkelt!
 
 
 
 
Imorgon åker jag och Matti till Kokkola och titta på allt möjligt till huset och så hoppas jag hinna kika på lite julklappar också!  En dag på tumanhand! Det behöver vi <3
 
Nu börjar jag äntligen bli fri från den eländiga förkylningen. Usch vad jag kommit av banan med träningen och allt det där nu p.g.a den. Man känner hur trött och slö man blir av att lata sig för mkt ;) Nej, jag behöver träningen för att funka, vara glad och få energi! Så senast nästa vecka sätter jag igång med mina 3 högintensiva intervallträningspass igen! Jag kommer att köra hemmaträning, finns så mkt bra hiit-videor på nätet och jag har vikter och skivstång och min egna kropp :) Så det funkar galant, när jag inte slipper till gymmet så ofta då jag inte har nån barnvakt just nu i.o.m husbygget.

 
Och så har jag fått hem denna suveräna paleo-kokbok också! Paleo =  stenålderskost. Läs mera HÄR.  Jag har testat flera paleo-recept tidigare och jag tror ALLA varit jättegoda!  Så nu tänkte jag börja koka mig igenom denna bok.;)
 
 
 
Idag åt vi detta :) Hamburgertallrik med sötpotatis strips. Salad, stekt ägg, hamburgerbiff, ost, paprika, bacon och jalapeno. Nästan paleo, förutom osten :) Så paleomat = tråkig mat - det kan ni glömma! :D (receptet finns ej i boken, egenpåhittat ;) )
 
Ska ni kolla Idol finalen ikväll? :) Jag gissar på att Kevin vinner, men hejar på Elin!
 
Trevlig fredagskväll! Måste lägga oss tidigt så vi kommer oss iväg nån gång imorgon bitti!  
 
 
 
 
 
 
 

Kompisbesök och sovrumstapeter

Igår var jag ledig, förutom julfest på jobbet på kvällen. Och idag har goa Nina varit på besök!  Blev lite julklappssökande på stan, god lunch med efterrätt (italiensk glass, vad gott!!) på Epoque, besök till bygget och tjejsnack :D Tiden gick alltför fort, hann ju inte ens med att tala om en hundradel av vad jag ville tala om hehe! EN julklapp fick jag köpt, och en fick jag köpt via nätet igår :)  Jag funderar på att köpa resten via nätet också, så enkelt ju, bara man gör det I TID.
 
Imorse hann jag även till Hartmans efter jag släppt av Ted hos farmor. Så nu har jag 2 st. sovrumstapeter att välja mellan. Resten av väggfärgerna och tapeterna har vi valt klart. Tror jag ;)
 
Brädor som fondvägg lär det bli i alla fall Smala eller breda? Tydliga eller mer diskreta? Ge gärna din åsikt :)
 
Denna...
 
 

 
...eller denna!
 
Inte så lätt att hålla det städat här inte! :P

 
Här har ni en  söt liten busunge!!! ;) Som nu sussar sött <3 Och vi kikar Bonde söker fru, älskar såna där serier!
 
Haft en riktigt bra dag! Imorgon blir det jobb, kul det med! Kram och Gonatt :)
 
 
 

En annorlunda jobbdag

Idag trodde jag att jag skulle vara ledig, men istället fick jag vikariera på en småbarnsavdelning på samma dagis som Ted går i! Blev ganska konstigt när vi var ute på gården samtidigt som Teds avdelning, kanske ni mammor kan tänka er.
Jag visste inte riktigt hur jag skulle bete mig. Jag var ju i jobb och mitt jobb var att se efter barnen på "min" avdelning, inte att vara mamma där och då. Men det gick ändå helt bra, fast jag hade lite dåligt samvete för att han fick stå och se på då jag drog barnen i pulkan, och inte lekte med honom. När jag gick in med några barn kom han fram till dörren och tittade så frågande och sa "Mamma"! Naaaw, min lilla gulleplutt <3 Hur skulle du kunna förstå! :)
 
Men jättetrevlig personal och dagen gick ändå bra och jag vill ju jobba. Ikväll har jag botat mitt gnagande samvete med en massa mys, legobyggande och kramar :)
 
(Bild från förförra helgen, i Vasa)
 
 
 
 
 

Den första december

Hej svejs!
 
Hade en så himla trevlig kväll igår!! Jag pratade så mkt att jag blev hes igen haha. Och att fota hann jag inte ens tänka på :P Kom hem kl 02. Idag är jag dock lite smått trött och måste erkänna att en huvudvärkstablett slank ner också! Men det var det värt :) Nu (eller fr.o.m) imorgon kanske hehe) har man ny energi igen att ta itu med vardagen!
 
I förmiddags tog vi en tur till bygget i det hemska snöovädret. Kaaalllt! Nu har vi takplåten på, gjutit golvet och börjat lägga panel på ytterväggarna. Kommer ju att rappas resten. Är ju ett stenhus med trä"detaljer" som vi bygger. Det har påbörjats ett parhusbygge bredvid nu också, så blir ju kul att det kommer ännu mera grannar :)
 
 
 
Ted lekte i snön. Kan nån tala om för mig hur man får en 1-åring att låta en lägga på vantarna?! Köld och kall snö hjälper tydligen inte ens. Vi har riktigt stora bråk om detta varje gång vi går ut. Blir galen :P
 
 
 
 
RSS 2.0