Hollywoodfruar och träningstjafs :)

 
God kväll!
 
Sitter här framför favoritprogrammet Svenska hollywoodfruar, som strax är slut. Alltså Gunilla skärp dig! Men det är ju hon, och Maria förstås, som gör programmet :) De andra struntar jag i :)
 
Och nu börjar Jagad av hundar, premiär för det med, ska bli intressant att se vad det är för något, har sett så kusligt ut på reklamen. En halvt sovande sambo har jag också här bredvid mig...så får mysa själv i soffan innan det är sovdags, tidigare väckning imorgon bitti.
 
Annars har jag som sagt varit ledig idag och bakat frallor, städat lite, lagat mat såklart, lekt med Ted och tränat Bodypump! En helt vanlig ledig dag alltså :) Men njutit det har jag!
 
Just nu tränar jag 2 gånger i veckan (+ någon promenad då och då) det räcker bra för mig just nu och jag tycker även att jag får mycket bättre resultat än förr när jag tränade 4 gånger i veckan!! Bättre återhämtning och ork och motivation att verkligen ge allt på varje pass är troligen svaret på den frågan. Så det är kvaliteten på träningen som ger resultat skulle jag säga, inte antalet pass.
 
Sen så får jag ju även mer tid för att tillreda hälsosam mat!:) Kosten är a och o.
 
Innan träningen, för att ladda upp med energi, blev det en gammal favorit: Jordnötsgröt med päron! Så otroligt gott.
 
 Enkelt, koka 1 dl havregryn i 2,5 dl vatten och en nypa salt. När den är klar rör du ner 1 msk jordnötssmör (osötat). Toppa med päron! Jag toppade även med lite kokosflarn och solrosfrön och hällde slutligen lite kall kokosmjölk över! MUMS!
 
Efter träningen för att bygga upp och reparera musklerna igen och bli starkare än vad jag var igår :P så föll dagens val av middag på pesto-och fetabakad laxfilé med quinoa, kokt morot och paprika. Laxen blev himla god den med!
 
Bred bara på ett lager pesto på laxen och toppa med fetaost och in i ugnen 225 grader 15-20 min.
 
Nyttigt är INTE tråkigt och det hoppas jag kunna visa med hjälp av denna blogg :)
 
God natt! <3
 
 

Pink breaky <3

Blev inte mer bloggande igår kväll, var så trött efter nattandet (kom ut ur barnkammaren 21.50) och då var det tv-soffan och sambon som gällde en stund! Men här kommer det utlovade...
 
Gårdagens smarriga frukost blev en rosa historia! :)
 
Jag försöker använda upp mitt köpemusli och testa några recept på granola, finns så många intressanta varianter därute! Så en ídé slog mig och resulterade i detta här!
 
 
Overnight-musli med blåbärs- och hallonfluff
 
1 dl musli/granola
1 dl mandelmjölk/valfri mjölk
 
Blanda musli och mjölk och låt det stå i en burk i kylskåpet över natten och gegga ihop sig.
På morgonen tar du fram det och så gör du blåbärs- och hallonfluffet (funkar också att göra kvällen innan skulle jag tro)
 
Blåbärs- och hallonfluffet gör du såhär:
 
1 äggvita
2 msk grekisk yoghurt / naturell yoghurt / kvarg (Jag använde grekisk, godast!!)
1 dl (tillsammans) tinade eller färska hallon och blåbär.
 
Elvispa äggvitan fluffig (ej maräng ;) ). Mosa bären och blanda försiktigt i bärmoset och yoghurten/kvargen. Söta eventuellt med honung eller agave. Jag tycker dock inte det behövs.
 
Lägg upp i lager för lager i en glasburk/glas eller släng ihop alt på en tallrik bara om du har bråttom ;)
 
 
Jag toppade med en klick jordnötssmör och ett hallon :) Åt även en riskaka med leverkorv. En perfekt start på den nya veckan om du frågar mig :)
 
Idag är det dock tisdag och jag är ledig, enda lediga dagen denna vecka faktiskt och nu ska jag koka lite gröt att ladda med inför kvällens bodypump och dammsuga huset! :) Ikväll börjar svenska hollywoodfruar äntligen ;) Hoppas ni också har det bra denna tisdag! Kram.
 
 

Nyttig äppelpaj i mikron!

 
Jag älskar bakverk med äpple! Så nu har jag prövat på en ny variant av nyttig äppelpaj! Denna åts till innan-tränings-mellis i förra veckan! Riktigt gott och mättande. Passar lika bra till frukost eller kvällsmål om man vill det!
 
Inspirationen kommer från Emma, som verkligen är min favoritblogg när det kommer till nyttig kost! :)
 
Nyttig äppelpaj i mikro
 
Ingredienser:
1 äpple
1/2 dl havregryn
1 msk solroskärnor
2 msk hackade hasselnötter
1 msk smält kokosolja
1 msk honung
kanel
keso
 
Riv ett äpple på ett fat. Blanda ihop övriga ingredienser i en skål och smula över det rivna äpplet. Micra sedan på högsta effekt i 3 minuter. Ta ut och servera med keso!
 
Jag ringlade även över lite jordnötssås ( jordnötssmör utblandat med lite mandelmjölk. Vanlig mjölk går också bra )
 
Och stay tuned...snart kommer det ett mumsigt rosa frukosttips ;)
 
 
 

Ny leksak och frukostmums!

 
 
Hejsan och atjoo! :)
 
Nyser och nyser idag och känner mig lite stockad i näsan...blä, jag som sett så fram emot ett träningspass ikväll. Nå, vi får väl se hur det framskrider under dagen. Snart dags för att göra lunch och så ska jag och Ted åka till simhallen med Teds kusin och hennes mamma.
 
Igår blev det ett snabbt besök till grannstaden och jag köpte mig en ny kamera. En lite bättre och lite dyrare än de jag haft tidigare. Nu får jag vara försiktig med den här! Jag är faktiskt väldigt intresserad av fotografering, dock är jag inte alls bra på det ;) Meeeen man kan ju lära sig! Lite mer motiverande nu med en kamera som tar bra och skarpa bilder!
 
Här testade jag den på dagens frukost, som var en overnightoats toppad med banan, tinade blåbär och jordgubbar, jordnötssmör, solrosfrön och riven kokos.
 

Har snöat in mig på overnight oats just nu, men det är ju bara så gott! :) Här är en annan jag åt för någon dag sen :)
 
 
Overnight oats med hallon, kiwi, mandlar, chokladjordnötssås, kokosflarn och riven kokos.
 
Chokladjordnötssås: Blandade ca 1 msk chokladjordnötssmör (ekologiskt) med lite mandemjölk till en rinnigare konsistens och värmde lite i mikron. Mums, kallt som möter varmt, I like <3
 
Och så 2 random bilder från igår...bara för att!
 

Bakar nyttig äppelpaj till lördagsfilmen...(Bounty hunter)
 
 
Ha det bra och NJUUUT av söndagen så mycket ni bara kan!!

Tjejkväll, köksbilder och kycklingbiffar!

(Ej från igår, en äldre bild från en annan av våra tjejkvällar)
God dag! Skönt med helg nu igen eller hur? :)
 
Nu har vi pappsen hemma igen och arbetsveckan över för denna gång. Helgen sparkades igång med tjejkväll hos Linda igår kväll med laxsallad, chiabattabröd och vin samta kladdkaka med vaniljglass, hemgjord kolasås, hallon och blåbär och kaffe. Lite popcorn och salta nötter knaprades det även efter det! Gott gott och trevligt sällskap! :) Så länge sen vi alla träffats, tiden bara FLÖG iväg!
 
Kände mig riktigt nytankad på energi idag efter gårdagskvällen, men efter att ha stridit med vår två-åring hela morgonen och dagen tills han till slut somnade vände energinivån liiite....puust ;) Det är priset man får betala efter att ha "övergivit" honom en kväll :P Nej, vi ska rycka upp oss och hitta på nåt trevligt när han vaknar! Det var tänkt att vi skulle haft finbesök av min bästa vän me familj men tyvärr hade de fått vattkoppor :/ Sånt som händer.
 
Hade städdag i torsdags och bestämde mig för att då fota ett rent och städat kök. När jag höll på med det så tappade jag kameran i golvet och nu funkar den inte längre :( Så jag funderar på att åka till grannstaden en snabbis om en stund om jag hinner och kika på en ny. Kan inte vara utan kamera!!
 
Men här e de två bilderna jag hann ta i alla fall! Nu är vi ju ganska nyinflyttade så det är rätt tomt på väggarna ännu innan vi hittat det rätta att pryda dem med och sådär...Lamporna i köket är ej heller på plats. Men men så här ser det ut just nu :)
 

Ska nog lägga till så färgklickar här och där så småningom ;)
 
I torsdags kom svärmor hem från en veckas semester på Kreta och i fick en fin present :) Hon känner mig väl ;)
Massa smaskiga kryddblandningar från Kreta!
 
 
 
Idag använde jag kycklingkryddan i mina kycklingfärsbiffar till lunch! Blev riktigt gott!
 
 
 
Kycklingfärsbiffar med mango-currysås och sötpotatismos
 
400 g malen kycklingfärs
1 ägg
2 msk torkad örtblandning av ngt slag
salt
 
Blanda ihop allt :) Stek små eller stora biffar i olja i en stekpanna.
 
Såsen:
 
200 g creme fraiche
2 msk majonnäs
2 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 tsk curry
lite salt och peppar
 
Blanda ihop allt och ställ kallt i kylen.
 
Sötpotatismos, 4 portioner:
 
2 medelstora sötpotatisar
Lite av kokvattnet
örtsalt
1-2 msk smör (creme fraiche eller creme cheese kan man också använda)
 
Koka sötpotatis i bitar, mjuk i vatten. Tar ca 15 minuter.  Känn efter med en gaffel.   Stavmixa allt till en puré! Så otroligt gott! Vi äter detta mos väldigt ofta här hos oss och alla 3 gillar det! :)
 
 
 
 
 
 
 

Len blåbärsgröt med keso och äppelmos

Mmm...havrekligröt är nog en av mina favoritfrukostar.Smakar antagligen som havregrynsröt men ännu godare :) Det är väl konistensen som gör det, påminner om mannagrynsgröt. Kokas med hälften mjölk/hälften vatten . Har du inte provat så gööör det!:)
 
 
Idag hällde jag ner ca 1 dl blåbär medan gröten kokad så det blev en vacker lila skapelse. Toppade den med keso och hemlagat osötat äppelmos.
 
2 port. gröt
 
2,5 dl vatten
2,5 dl valfri mjölk
salt
1-1,5 dl havrekli
ca1 dl blåbär
 
Koka upp mjölk och vatten med lite salt. Häll i havreklin och låt koka ca 10 min till en slät och len gröt. Toppa med vad du vill!
 

Regn, rusk och vardagslyx.

(En liten sneakpeak på vårt kök i bakgrunden, som ni ser hänger det fortfarande lite sladdar här och där ;) Nåväl ska väl bli ordning småningom :))
 
Usch vilket ruskväder vi har och har haft de senaste dagarna. Nu är det verkligen höst!
Dock lite mysigt ändå när man med gott samvete kan krypa upp i soffan i mörkret med tända ljus en tekopp och t.ex som jag just nu, en nyttig blåbärsmuffin! Jag kikar på filmen House Bunny :P Haha, den är så där fjantigt bra!
 
Lillen sover och Matti är på en snabbvisit till Tallinn på en mässa, han blev bjuden på hela kalaset av en firma som han handlat mycket av den senaste tiden. Nu är det nog min tur att åka iväg på nåt, tycker ni inte? ;) Jag börjar med en mysig tjejkvällfredag med ett gäng härliga girlz!
 
Igår gjorde jag en god middag som jag länge velat pröva, skulle ha gjort den i helgen men det blev inte mycket matlagning då :) I lördags hade vi som sagt främmande och mamma skämde bort oss med potatismos och köttbullar, sen var vi borta mesta delen av kvällen och hela söndagen gick åt till ett besök i grannstaden  samt ett träningspass på kvällen.
 
 
Men detta blev det igår i all fall! Slurp!
 
Vivians fläskfilé
(ur boken "Älskade husmanskost och lite till".)
 
6 portioner
2 fläskfiléer
ca 10 skivor bacon
salt, peppar
1 msk enbär
1/2 dl vatten
3 dl grädde
1/2 msk svartvinbärsgelé
75 g grönmögelost (jag hade blåmögelost)
ca 2 tsk soja
 
Ugn: 200 grader
 
1. Putsa fläskfilén och salta och peppra den lätt. Vira baconskivorna runtom.
 
2.Stek köttet vackert gyllenbrunt runtom och lägg det i en eldfast form. Krossa enbären och lägg dem i formen tillsammans med vatten.
 
3. Ställ formen mitt i ugnen och stek köttet klart, ca 30-35 minuter.
 
4.Ta upp filéerna och vira in dem i folie. Sila vätskan och häll den i en kastrull. Tillsätt grädde och låt det koka upp. Riv osten och rör ner den i såsen. Låt den smälta. Smaka av med gelé och soja.
 
5.Ta bort folien och skär köttet i ganska tjocka skivor. Lägg det i en form och häll eventuellt såsen bredvid. Garnera ev. med färska vinbär och örter.
 
Vi åt detta med kokt potatis, svartvinbärssylt och en grönsallad! Alla gillade, t.o.m med vår 2,5-åring ;)
 
Som ni ser lagar jag annat än hälso- och träningsmat också, hihi :)
 
Trevlig kväll!
 
 
 
 
 
 

Banan- och kokosgröt

 
Dagens frukost är ganska känd i mat- och hälsobloggvärlden, men här kommer receptet ändå, för ni som inte sett det :) Gott, nyttigt och mättande!
 
Banan- och kokosgröt
 
1/2 banan
2 ägg
2 msk kokosmjölk
1 msk kokosmjöl
1 tsk kardemumma
Valfria bär och annan topping
 
Mosa bananen och vispa ihop den med äggen. Tillsätt resten av ingredienserna och häll i en kastrull och rör om hela tiden med en träslev på låg värme, tills det blir en krämig "gröt".
 
Jag toppade den med jordgubbar (märks att jag har lite dille på jordgubbar just nu? ;)), jordnötssmör, kokosflarn och en skvätt kall kokosmjölk!

It´s fridaaay! :) Och terass-snack. Och brödbak...

Fredag! Woop woop! :) Bara jobbat 3 dagar denna vecka, men det är ändå alltid nåt speciellt med just fredagar! Inte sant?:)
 
Kom hem från jobbet 17.15. Matti stack iväg på middag och fotbollsmatch och jag och Ted myser framför barnkanalen. Som så många kvällar förr :P Blev en snabb middag med stekt laxfjäril och ugnsstekta potatis- och morotsklyftor för vår del här hemma och så hade T önskat chips till fredagsmyset, så jag tror han e ganska mätt i magen nu ;)
 
Matti hade varit och köpt utemöbler till vår terrass idag (utan att fråga mig :P) och det blev riktigt mysigt, tyckte jag! Terrass säsongen börjar ju vara över, men kanske vi får njuta av ett par varmare dagar till så vi får provsitta ;) Vi passade på att köpa nu när vi fick dem till halva priset så har vi till nästa sommar! Tipstips! :)
 
 
Imorgon får vi besök av min mamma och morbrors fru, jag hoppas även hinna åka och kika på en hylla till Teds rum, vill börja få ordning här nu!
 
Men nu måste jag nog börja försöka få den här vildingen i säng ;)  Sen ska jag försöka orka se en hel film ;)
Trevlig helg!
 
Dagens recept blir ett  recept på glutenfria tunnbröd! Innehåller endast bovetemjöl och potatis! Riktigt goda, tyckte jag. Dessa kommer jag nog att baka fler gånger :)
 
Har ätits bl.a till kvällsmål och frukost fylld med smör ägg, ost och persilja...
 ...och till middag fylld med kycklinggryta :)
Tunnbröd av bovetemjöl och potatis (Recept från Nillas kitchen)
 
  • 400 g kokt kall potatis (ca 4 st medelstora)
  • 1/2 tsk salt
  • 160 g (ca 2 1/2 deciliter) bovetemjöl + en del extra till utbakningen.
  1. Potatisen kan kokas och kylas en dag i förväg.
  2. Skala potatisen. Bäst blir det om man arbetar ihop potatis, bovetemjöl och salt i en matberedare men det går också bra att och pressa potatisen i en potatispress eller riv den fint på ett rivjärn.
  3. Arbeta ordentligt ihop potatisen med salt och mjöl.  Degen ska vara lite seg och klibbig och gå att forma till en rund boll med mjölade händer men fortfarande kännas “smidig” och lite klibbig.

       4. Låt degen vila i ca 15 min

       5. Dela degen i ca 8-10 delar. Använd extra bovetemjöl till utbakningen så att degen inte klibbar fast. Rulla delarna till bollar och kavla ut varje del till en rundel på ungefär 15-20 centimeters diameter, ca 1,5-2 mm tjock

.6.Hantera de utkavlade bröden försiktigt. Innan de är stekta faller de lätt isär men tillagade håller de ihop väldigt bra!

7. Grädda tunnbröden i en medelhet torr stekpanna ca 3 min på varje sida. När det bildas bruna fläckar på undersidan och det har bildats en del luftbubblor i degen är det dags att vända.

8.Ät bröden helst samma dag. (Jag har nog ätit dem i 3 dagar :) Värm snabbt i mikro så går det så bra så !)

 
 

Tuesday and stuff

 
Kycklinggryta med kokosmjölk och sötpotatis. Ja, det blev dagens middag det. Nyttigt, gott och enkelt, precis som jag vill ha det och hela familjen åt med god aptit. Precis som jag vill ha det ;) Inspirationen kommer från Emmas paleo.  Ikväll är jag lat och länkar till receptet;) -------> Klick!Jag använde dock frysta wokgrönsaker istället för squash.
 
Idag har vi varit ute hela förmiddagen i det soliga vädret. Bäst att ta vara på det så länge det varar! En barnvagnspromenad och ett stopp vid en lekpark på hemvägen. Bakat tunnbröd och lagat mat. Och nu ikväll har jag varit på en föreläsning från jobbet. Hade hela dagen sett fram emot den nya säsongen av Svenska hollywoodfruar men det var tydligen inte denna tisdag det skulle börja :S Nåväl, får kolla på mat-Tina då istället ;)
 
Imorgon jobbdag för omväxlings skull :) Nighty night :)
 
 
Jag och min lilla busunge <3 Det är guld värt att vi får spendera så mycket tid tillsammans just nu :)
 

Monday morning! Havregrynsgröt- en favorit :)

 
God morgon! Sitter här vid "bardisken" med Ted och njuter av denna goda och färgglada frukost :)
Havregrynsgröt är INTE tråkigt, finns såå många goda sätt att "pimpa" den på. Jag äter väldigt ofta havregryns-eller havrekligröt till frukost, främst för att det är gott, nyttigt och mättande och dessutom tycker Ted så mycket om det också! Sen är det billigt med! Win-win! :D
 
Jag kokade gröten i mandelmjölk och vatten idag+ lite salt. Blir en krämig gröt med god nötaktig smak. Idag toppades den med päron, färska blåbär och jordgubbar, grynost/keso och en klick osötat jordnötssmör( som är mitt stora beroende ;)) Till detta blev det även en surskorpa med ost, paprika och persilja, apelsinjuice och kaffe!
 
Nu blir det dusch och sen dags att ta tag i  dagen! Ted har rivit upp kuddarna i soffan m.m så jag vet var jag ska börja...suck alltså, detta ekorrhjul ibland :P

Liten blir stor och nyttigare äppelpaj

Gokväll! En lugn och skön helg börjar lida mot sitt slut, men så är jag ju ledig imorgon och tisdag också ;) På dagen iaf, imorgon kväll har vi föräldramöte på jobbet (jag jobbar på dagis, för de som inte vet :) ) och på tisdag kväll var det nån obligatorisk föreläsning vi skulle på.
 
Idag nä jag frågade Ted vad han helst av allt skulle vilja göra idag, så sade han "Fara till båtlekparken". Så det blev förmiddagens aktivitet ;) Följt av ett Prisma-besök, sen hem och äta och sova.
 
Alltid trevligt i denna lekpark, finns alltid några andra föräldrar och barn där att tala med, så även idag :)
 
Min lilla pojke, som blivit så STOR helt plötsligt! :) Jag minns för ca ett år sen när vi ofta besökte olika lekparker och hur rädd jag då ar att han skulle skada sig. Men nu är han högt och lågt utan at behöva nån hjälp av mamma <3
Idag gjorde jag en god dessert. Blev inspirerad av min kollega som lagade det på jobbet och fick idén om att göra en lite nyttigare variant. Och lika gott som originalversionen blev det!! :) MUMS!
 
 
Jag har inga exakta mått eftersom jag gjorde det "på känsla", hade inget recept jag följde. Men kan ju berätta hur jag gjorde i alla fall. Superenkelt och supergott! Blev 5-6 portioner.
Jag skalade och skivade 3 äpplen och blandade dem i en bunke med massa kanel. 1,5 msk kanske. Sen smälte jag ca 50 g äkta smör och blandade ihop det med ca 2 dl havreflingor och en knapp dl kokospalmsocker (finns på hälsokostaffärer). Strödde ut äppelskivorna på ett bakplåtspapper i långpanna och smulade över havregrynsblandningen och in i ugnen på 180 grader i ca 20 minuter. Åts med vispad grädde sötad med stevia och lite ekologiskt vaniljpulver!
 
Nu ska vi gå ut och bubbla i spa:t en stund och så ska jag läsa i en bok tills jag somnar..brukar gå ganska snabbt när jag öppnar en bok ;)
 
Önskar er alla en trevlig ny vecka!
 
 
 
 
 

Overnight oats och trött mama.

Hej hej! ojoj, denna veckas vakande om nätterna med febrig son + att jag inte kunde hitta sömnen igår kväll av nån konstig anledning (somnade nog tidigast 02 (?))  börjar ta ut sin rätt. Morgonens Bodypump pass tog resten av krafterna. Det var nytt program denna gång, väääldigt jobbigt, men ändå skönt :) Jag har varit såååå trött hela dagen, riktigt konstig känsla, hoppas inte jag blir sjuk också! 
 
Lilla familjen gick på café senare på dagen och sen hämtade vi Teds kusin Agnes som kom hit till oss och leka ett par timmar :) Har ju varit så härligt väder idag så vi kunde sitta ute på caféets terrass och dricka kaffe och imorgon funderar vi på en skogspromenad...eller loppisbesök!
 
Men nu blir det filmmys! Con air från Sveriges 3:an verkar lovande!
 
Det recept jag har att bjuda på idag är ett mycket smarrigt frukostrecept, Strawberry overnight oats!:)
Detta blev dagens frulle! Skall göras kvällen innan du ska äta den.
 

1 dl havregryn
1 dl mandelmjölk (eller annan valfri mjölk)
1 dl naturell yoghurt (jag använde grekisk)
1 msk chiafrön
1 tsk honung
4 färska jordgubbar, skurna i små bitar
 
Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser och häll i en burk med lock och ställ i kylen över natten. Ta fram på morgonen nästa dag och toppa eventuellt med något gott. Jag toppade med ett par färska jordgubbar och en ekologisk sockerfri chokladsås. MUUUUUMS! Detta recept går såklart att variera med massor av olika smaker, man blndar bara i de bär eller frukter etc. som man gillar!
 
 

Snabb fredagspizza!

Nu e det fredagsmyyys ;) Jovars, lillen har nyss somnat och här sitter vi föräldrar utslagna i soffan med varsin laptop i famnen. Vilka romantiker ;)
 
Kom hem lite före 18 idag efter jobb och lite matinköp och var superhungrig, så det fick bli en snabb och enkel fredagsmiddag. Var sugen på pizza så det fick bli tortilla-pizza. Ofta tänkt tanken på att prova, men inte fått tummen ur förrän ikväll. Och det blev mycket gott! Det var inte sista gången detta lagades hemma hos oss, kan jag lova :)
 
Superenkelt! Bara att ta fram tortillabröd och smeta på lite tomatpuré/tomatsås och lägga på valfri pizzafyllning och in i ugnen tills osten smält.
 
 
 
 
 
En med korv och ost och en med kebab, röd paprika, rödlök och ost.
Ni kanske kan gissa vilken som var min och vilken Teds? :P Jag åt 2 st btw ;) = MÄTT! )
 
Trevlig helg! Själv har jag inga planer mer än ett träningspass imorgon bitti kl.10.00! Skönt så ibland. Kanske pyssla på här i vårt nya hus, har fortfarande mycket att reda upp! Trivs så otroligt bra, att bygga nytt var nog det bästa vi gjort :)
 
 

Onsdag. Sjukstuga och frukosttips!

 
Hej ! Idag är jag hemma från jobbet och tar hand om min febriga lilla son. Lite seg efter natten, han hade nästan 40 grader feber så ni kan förstå att jag fick vaka lite. Har varit och kollat hans öron till läkare idag, men de såg bra ut, pheeew! Så bara att vänta ut och hålla tummarna för att inte öronen börjar bråka, vi brukar ha problem med det vid förkylningar.
 
 
Men jag ska ta mig iväg på ett pass bodypump ikväll i alla fall. Fast träning tar energi så ger det också energi! :)
 
Och så har jag 2 smarriga, enkla och nyttiga frukosttips att bjuda på idag också. Frukosten är min favoritstund på dagen, gillar att variera mig och prova nya saker och helst sitta och njuta lääänge ;)
 
I måndags blev det bananpannkaka med blåbär, mango, kokosflarn och mandelsmör.
 
 
Oftast mixar jag bara ihop 1 ägg, 1 äggvita och en halv banan och steker pannkakor men denna gång gjorde jag med 2 hela ägg,  ca en halv banan, en msk kokosmjöl och en tsk fiberhusk och en nypa salt. Blev lite tjockare pannkaka, lite som amerikansk pannkaka :)
 
Idag gjorde jag en frukostbägare /parfait med smak av banan och päron!
 
 
Jag blandade ihop grekisk yoghurt och kvarg med lite vaniljpulver, värmde jordnötssmör i mikron (för att det blir så gott när det är varmt helt enkelt!), plockade fram en påse musli, skivade banan och hackade lite päron.
Därefter varvade jag yoghurtröran, bananskivorna, jordnötssmöret och muslin i olika lager och toppade sedan med päron. MUMS!
Älskar att göra olika sådana här bägare när jag har tid och ork på morgonen, känns så lyxigt att äta ;) Man kan använda sig av vilken frukt/bär/musli/nötter/frön/grynost/kvarg/yoghurt/röra som helst! Bara att låta fantasin flöda! Sen kan man vara smart och göra den kvällen innan så är det bara att ta fram ur kylen på morgonen :)
 
Nu ska jag kika på Real housewifes of Beverly Hills tills sjuklingen vaknar! Kram!
 
 
 

Nyttiga och glutenfria blåbärsmuffins

 
Dessa nyttiga och glutenfria blåbärsmuffins bakade jag i början av veckan, riktigt goda och bra att ta till som mellanmål!
Receptet har jag hittat hos: Sassa
 
Blåbärsmuffins utan socker, gluten, laktos.
 
2 små mogna mosade bananer
3 dl mandelmjöl
2 dl kokosflingor
1 dl mandel- eller kokosmjölk
1 tsk kanel
1 msk smält kokosolja
1 tsk kokospalmsocker (valfritt)
1 dl blåbär
 
Sätt ugnen på 180 grader. Bland alla ingredienser i en bunke och fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 30- 40 minuter. Mums!
 
 
RSS 2.0