Bilder från bygget

Försökt få lite bättre bilder på golvet m.m. :) Ted ville så gärna hjälpa pappa idag ;) <3
 
 
 wc:n blir riktigt riktigt snygg och fräsch! Enkelt är snyggast :)
 
Och tapeten i MITT rum (en fondvägg, resten vitt) har vi börjat på med, ni ser en liten sneak-peak här! Ska bli riktigt najs med ett eget rum ;) Hehe, nåå det ska bli mitt träningsrum samt gästrum.
 
Idag har jag fått gjort både ett HIIT pass samt promenad till och från bygget :) Ted var cool i sina brillor och skulle inte ta av dom fast vi var inomhus :P (Hade dubbla mössor då det blåste så kallt, brr!)
 
 
Och dagens lunch som avslutning på det! Ugnsbakad lax med koskenlaskija-ost, rödlök och champinjoner! YUUM! :)
 
Det var lite av vår söndag det :) Nu blir det boken eller film...hm svårt val ;)

Måndagsupdate, vårfeelis och drömmar

 
Måndag och ny vecka har kört igång. Ytorna ska bli klara på bygget denna vecka enligt min tidsoptimistiska sambo. Vi får väl se ;) Annars så friskförklarade jag Ted nu och han har varit på dagis idag, riktigt pigg å kry, sa dom.  Jag slutade halv två idag och eftersom Ted låg och sov middag på dagis då, så passade jag på att ta en kort tripp in till stan och köpte en ny vårhalare åt honom, bäst att göra det i tid, för de brukar gå åt FORT! Och våren ser ut att komma tidigt i år. Inte mig emot :) Och så handlade jag lite förnödenheter, hämtade från dagis och så iväg till rådgivningen. Två-årsgranskning en månad i förväg, men det gick det med! Fast han grät sig igenom hela besöket, suck :P
 
 
 
Såhär vårfin kommer teddisen vara i sin nya halare som vi köpte för pengen som morfar skickade. Tack MOFFA för min nya halare, säger Ted. (Vet ju att du läser här :) )
 
Imorgon jobba till halv fem och kl fem personalmöte. På onsdag eftermiddag efter jobbet får vi middagsgäst! Min kära vän Nina! :) Ska bli så roligt att träffas <3 to-fre jobba till 17. Så denna vecka ser ut att bara svischa förbi!
 
Men nu är det nattningsdags och lite kvalitetstid för mor och far!
 
Recept på ett nyttigt och gott knäckebröd kanske kommer ikväll. Eller imorgon, vi får se ;) Har tagit upp träningen igen så då blir jag mycket mer motiverad till att äta hälsosamt! :) Har haft en liten svacka och usch vad dåligt man mått av för mycket kolhydrater och socker. Trött som tusan och magen har krånglat. Nu är det slut med det! Ja mår så bra då jag får äta på MITT sätt! Helt otroligt vad nyttig kost kan göra.
 
Jag har länge drömt om att gå en kostrådgivarkurs och få driva kostrådgivning på nätet. Det är ett så stort intresse för mig. Jag har inte vetat hur jag ska få till det, de ordnas mest i Sverige, men plötsligt dyker den allra bästa lösningen upp!!! Men inget är säkert än. Men mer om det en annan gång :D
 
Nati natt från oss <3
 

Inte utanmin tutt!! Räcker inte ens md EN nuförtiden ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Instängt och barnrum

Hej hopp!
 
Helgen här återigen och lilla T har varit sjuk hela veckan. En hemsk hosta och feber. Idag visade tempen för första gången lite lägre, 37,3, så det kan ju inte kallas feber. Hoppas det är på väg bort nu då. Det märks att han behöver komma sig till dagis eller ut och leka, han är såå rastlös och gnällig, men jag vågar inte riktigt än...måste få bli helt frisk nu! Såhär kan det ju inte hålla på, tusen tack till farmor som skött 4 dagar av fem denna vecka!!! På måndag ska han till dagis, så det så!
 
Solen skiner idag och jag vill bara uuuut. På en långpromenad eller varför inte en joggingrunda! Meen med pappa på bygget och förkylt/febrigt(?) barn så är man lite fångad inomhus. Tyvärr. Men pappsen har lovat att vi ska gå på café här i eftermiddag hela lilla familjen :) Skönt att slippa ut och lufta sig lite iaf i detta vackra väder!  
 
Igår hade det gått bra framåt på bygget, 4 karlar som jobbat hårt ;) Såå ser ut som att vi kanske kan hålla vår deadline ;) Jippii!
 
Nu tänkte jag klicka hem lite grejer till Teds rum. Finns mkt fint på lekmer.fi. Söta gardiner med moln ( blå eller svart...?) och en vit legoförvaring tänkte jag börja med! :) En säng och en vit, rund matta är redan införskaffat. Sedan återstår en leksaks/bokhylla och ett minibord med ministolar från Ikea...och och och ;) Ja usch vad det är mycket man behöver ännu. Meen man beehöver ju inte köpa allt på en gång. Försöker jag intala mig.
 
 
 
Bilder lånade från lekmer.fi
 
Ha en finfin helg nu allesammans! <3
 
 

Fastlagsbullar med gott samvete!

 
 
Här kommer det utlovade receptet på lchf-fastlagsbullar! :) Ska testa en på min sambo om en liten stund ;) Jag tycker dom e riktigt goda i alla fall men han som älskar sötsaker kanske inte är lika förtjust ;) Vi får se!
 
Receptet kommer från Åse.
 
Lchf semlor/fastlagsbullar
 
Bullar
  • 3 ägg
  • 4 msk sötning (valfritt vad man vill ha)
  • 1 dl grädde eller kokosgrädde
  • 2 msk kokosnötmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk bakprotein One Bake (deta k man lämna bort, vilket jag gjorde)
  • 2.5 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 2-3 tsk kardemumma

Mandelmassefyllning (jag mosade tinade jordgubbar och sötade med steviaströ, vill ha med sylt jag ;))

  • Rejält med inkråm
  • 6 msk grädde
  • 2 dl mandelmjöl (eller hälften / hälften mandelmjöl hasselnötmjöl)
  • 3 msk sötning

Topping

  • Vispad grädde
  • Sukrin melis eller vanligt florsocker

 

  • Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Häll sedan i alla andra ingredienser och rör om till en deg. Låt stå ca 10 min och sen formar du 4 bullar med blöta händer och lägger på plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i 20 min och låt sedan svalna under bakduk.
  • Blanda nötmjöl med grädde och sötning, gröp ut inkråmet från bullarna och blanda ihop. Smaka av och fyll bullen med mandelmassefyllningen.
  • Vispa grädden med lite vanilj och spritsa ovanpå, avsluta med hatten!

 

Yummie yummie yum :)

Tråkigt och roligt

Hej på er, fastlagstisdagen är här och jag ska strax hugga in på en lchf- fastlagsbulle/semla med kaffe <3 Älskar dom där och jag har ett så bra recept på en nyttig en, så de har jag bakat! och de ska jag försöka dela med mig av idag :)
 
Annars har jag tråkiga nyheter, att Ted insjuknat i feber nu igen och därför är jag hemma idag. Han var så pigg och kry i lördags, men på natten (till söndag) var han stekhet och hostade så han knappt fick luft. Jag trodde först han fått magsjukan, att han skulle spy, det lät så :( Man lir så orolig, vad är det här?! Han var ju sjuk i 9-10 dagar för 1,5 vecka sen!! Han har verkat ganska pigg nu, men det ligger där kring 38 nu igen SUCK!
 
Och så lite roligare saker För mig i alla fall :) Hänt lite mer på bygget nu, vi har lagt golv i 2 av de 4 sovrummen, kaklat badrum och wc NÄSTAN klart och idag kommer en målare och skall spakla och slipa och måla det som är kvar av det. Så vi kommer oss nånvart :)  Mycket arbete med det där. Ja, och garaget har satt fart det med :) Så kanske vi får flytta in här i början på maj??? Hoppas vi på, det är vår lilla deadline just nu :)
 
Golvet. Tyvärr ger mobilbilder inte alls nån rättvis bild, lovar att det är MYCKET snyggare i verkligheten. Men det är iaf "Bleached oak"..(tro jag det hette). Blekt ek.
 Får ta nån bättre bild sen. Snyggt med ljust golv, trodde först jag ville ha nåt mörkare, men absolut inte nu längre! Oj vad man kan ändra sig. Köket har vi oxå ändrat helt igen ;) Men mer om det sen.
 
 
Badrumskaklet, syns ej heller hur det ser ut, men ett litet hum kanske ni får. Blanka stora vita kakel och gråa partier framför de två duscharna.
 
Och här en söt bild för 2 helger sen, då vi hälsade på med gofika då pappa byggde :)
 
 
 

Chili choklad

 
Testar den Nya (?) chilichokladen från Marabou som helggotta ;)
 
Smakar vanlig mörk choklad och bränner sen skönt på tungan ;) Blev så nyfiken ju så jag måste testa!  Men jag föredrar nog Fazers vanliga mörka choklad och sen Marabous mintchoklad (mörk choko alltså är det vi talar om!). 70 % mörk choklad är ett stort beroende som jag har...det går ca 2 plattor i veckan ungefär. Ok, värre kunde det ju faktiskt vara. Brukar också ha en sockerfri chokladplatta i kylen för det mesta. Eftersom jag jämt blir sugen på choklad så får jag ju försök ha nyttiga alternativ hemma, annars vet man inte hur det går ;) Med mörk choklad räcker det med ett par bitar så är jag nöjd för stunden, men med vanlig mjölkchoklad blir jag ostoppbar. Därför har jag det nästan aldrig hemma ;)
 
Tror jag knaaappast är ensam om detta "problem".
 
VAD ÄR DET EGENTLIGEN MED KVINNOR OCH CHOKLAD?
 
 
 
That´s why!! ;)
 
 
 
 

Kompismiddag och djupa tankar ;)

 
God morgon lördag! Denna veckan gick fort, men så var jag ju ledig i onsdags också :) Ganska förkyld och så, men startade helgen på bästa vis med en sen hamburgermiddag vid O´leary´s med goda vänner  igår kväll :)
 
 
Ursäkta dåliga bilder, kom igår på att jag inte vet hur man lägger på blixten på telefonkameran :P Men jag ska lära mig! Finns ju så mycket annat att göra än att sitta och pilla på telefonen. Fast ibland kan man ju undra vart världen är på väg, då telefonen ska fram och det ska fotas, instagrammas, twittras och bloggas om allt man ser och gör nuförtiden. Haha, tog länge igår när vi skulle börja äta t.ex och det skulle fotas ;) Och JA!!Jag veet att jag gör det själv!!! :)
 
De flesta har nog sett denna filmen  <---(KLICK!) och kan känna igen sig. Det känns som att ingen lever i nuet och njuter av de fina stunderna i livet alls längre. Ibland kan jag bli riktigt stressad för att jag också håller på såhär (inte på långa vägar så brutalt som i filmen dock;) ), men ändå finns det ett sorts behov av att både få minnas och att visa...
 
Vad tror ni att detta beror på?
 
Jag tror:
 
-ett sätt att hålla kontakt/catcha upp med folk man inte ser så ofta
- man vill skapa minnen
- vill visa att man har ett socialt/bra/rikt liv??
- vill synas/höras
- dela med sig om nåt man anser vara viktigt?
-intresserad av foto?
- man har för lite att göra?
 
Mera förslag någon?
 
Nej nu ska vi ta tag i dagen här och det ser ut att bli en kaffekopp hos Linda i eftermiddag och sen visa henne bygget, vi är ju grannar snart, skoj skoj :D Imorgon ska jag hämta bort loppisgrejerna, åtminstone har jag sålt för mer än vad bordet kostade, så jag är åtm. på + ;) Men gaaah att släpa hem allt igen. Kom och hämta bort någon!! Mycket kläder ;)
-
RSS 2.0