Fastlagsbullar med gott samvete!

Här kommer det utlovade receptet på lchf-fastlagsbullar! :) Ska testa en på min sambo om en liten stund ;) Jag tycker dom e riktigt goda i alla fall men han som älskar sötsaker kanske inte är lika förtjust ;) Vi får se!
Receptet kommer från Åse.
Lchf semlor/fastlagsbullar
Bullar
- 3 ägg
- 4 msk sötning (valfritt vad man vill ha)
- 1 dl grädde eller kokosgrädde
- 2 msk kokosnötmjöl
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk bakprotein One Bake (deta k man lämna bort, vilket jag gjorde)
- 2.5 msk fiberhusk
- 3 tsk bakpulver
- 2-3 tsk kardemumma
Mandelmassefyllning (jag mosade tinade jordgubbar och sötade med steviaströ, vill ha med sylt jag ;))
- Rejält med inkråm
- 6 msk grädde
- 2 dl mandelmjöl (eller hälften / hälften mandelmjöl hasselnötmjöl)
- 3 msk sötning
Topping
- Vispad grädde
- Sukrin melis eller vanligt florsocker
- Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Häll sedan i alla andra ingredienser och rör om till en deg. Låt stå ca 10 min och sen formar du 4 bullar med blöta händer och lägger på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 20 min och låt sedan svalna under bakduk.
- Blanda nötmjöl med grädde och sötning, gröp ut inkråmet från bullarna och blanda ihop. Smaka av och fyll bullen med mandelmassefyllningen.
- Vispa grädden med lite vanilj och spritsa ovanpå, avsluta med hatten!
Yummie yummie yum :)

Kommentarer
Trackback