"Lugnaste" helgen, nyttiga plättar och köttfärslimpa.

 
Såå, nu e det söndag och jag har klarat av gräsänke helgen med nöd och näppe ;) Hehe, nej det har nog gått bra, har dock varit sååå TRÖTT. Huvudvärk idag till och med. Orkade inte ut på nån lucia i fredags och igår var vi bara hemma och ugglade förutom ett kort ärende ut på förmiddagen. Skulle haft barnvakt nån timme på dagen, men inga vänner som hade tid i julstressen ;) Inte heller lockade gymmet  eller springa på stan. Sova hade varit skönt ;) Nåväl, har hunnit ge en hel massa kvalitets-mamma-tid åt Ted i alla fall och lekt och lekt och kollat tecknad film;) Han har blivit så duktig på att sitta still och se på film, skönt emellanåt, fast jag som barnträdgårdslärare kanske inte borde uppmuntra barn till det :P Jaja, vänta bara tills ni får egna vildingar!!! (OCH jobbar med småbarn ;) )
 
Dessa har vi kollat i helgen :) Inte i sträck dock.En timme eller halvtimme i gången ;) Riktigt mysigt!
 
 
Så har vi också ätit gott såklart!
 
Nyttiga low carb plättar utan mjöl och socker, som faktiskt smakar PLÄTTAR! MUMS! Dessa kommer jag göra igen och igen och igen! Kan ätas med både salt fyllning som en crepe/wrap eller med bär/sylt och grädde.
 
5 stora plättar: 4 uppvispade ägg blandas med 2 dl mjölk eller grädde ( jag tog mjölk), 2 msk fiberhusk (finns i glutenfria hyllan) och en nypa salt. Låt svälla 5 minuter och grädd pannkakor i smör :) Enkelt och gott!
 
 
Och glutenfri köttfärslimpa med fyllning av fetaost och soltorkade tomater! Blev såå god med fyllningen! God att äta en kall skiva också som mellis eller när man e lite saltsugen :) Inspiration från Ryska dockor, men ändrade om receptet en aning.
 
 Hacka och bryn en lök. Blanda 1 msk fiberhusk med 1/2 dl grädde och lät svälla 5 minuter. Blanda allt detta sedan i 600 g köttfärs. Salta och peppra och knåda till en deg. Dela degen i 2 delar och lägg fyllningen på den ena delen och täpp till med den andra delen. In i ugnen på 200 grader ca 40 minuter.
 
Idag kommer Matti hem! :D En sthlms färja hade ju gått på grund eller vad det var igår, vilken TUR att han inte var med på just den!
 
Och imorgon startar en ny jobbvecka, till 17 varje dag. Annat program i veckan är mamma-barn träff imorgon och efterlängtat frisörbesök till min vän Annika på tisdag kväll! Rätt fullspäckat de närmsta dagarna, alltså! Men kul grejer! Och efter denna vecka har jag julledigt 9 dagar ;)
 
Ha det fint!
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0