Den där bloggpausen nu igen

Hoppsan, blev visst en liten bloggpaus här ;)
 
November är en lite tröttsam månad med sitt mörker och så börjar man "stressa" inför julen och det ena med det andra! Tror knappast jag är ensam om att känna mig trött just nu, den här tiden på året?;)
 
Orken och motivationen till att göra något mer än man måste  har inte varit på topp och jag har funderat mycket över livet och drömmar på senare tid och jag har bl.a lite nya funderingar och planer med mitt bloggande :)
 
Mer än så säger jag inte just nu och jag vet ej heller hur det blir med denna blogg mera detta ÅR ;) Men jag hoppas finna tid och lust att skriva, det är trots allt en himla rolig hobby! :)
 
Ha en finfin lillajul och så hörs vi SNART!
 
 
 
 
 
 

Hemma igen!

 
Hemma igen och det känns skönt :) Man börjar ju så lätt sakna sina älsklingar ;) Men en riktigt bra helg har vi haft jag och Nina! Lugnt och skönt och inte planerat något utan bara tagit dagen "som den kommer" :)  Shoppat, ätit gott, pratat och umgåtts! Vad är bättre än det? :D
 
Ingen kamera hade jag med, tog några enstaka bilder med telefonen, men de försvann av ngn mystisk anledning :S
 
 
 
Idag ska jag till tandläkare och tandhygienist på årskontroll plus har ett hem att reda upp, så blir bara en snabb hälsning det här :)
 
Kan ju visa vad jag shoppat i alla fall!
 
 
Kängor från Din sko, som är lite smutsiga redan efter at ha använt dem igår :)
 
 
En blus från Cubus och stickad tröja + sockor från Gina Tricot. (köpte även en ny sminkväska från Gina.)
 

Och så lite nyttigheter från Coop såklart ;) Till rfukost idag blev det 2 stekta ägg och Pauluns granola med mullbär och kardemumma, bananskivor och cashewmjölk :) Mums!
 
Och Ted fick  2 st Angry birds - boxerkalsonger som han beställt + lite godis :)
 
Ha en fin vecka!
 

Frissabesök och frukosttips!

 
Halloj måndag och nya vecka! Varit en riktigt bra dag.  Ledig och ett efterlängtat frisörbesök hos min vän Annika! Alltid lika trevligt! Man slår liksom 2 flugor i en smäll då man får fräschat till håret samt dricka kaffe och skvallra lite med en vän :)
 
Jag har låtit mitt blonderade hår växa ut och istället bara gjort ljusa slingor, känns mycket fräschare och inte så "barbie". Dessutom behöver jag bara färga håret var tredje månad istället för VARJE!!! :) Och så klippte vi bort de torra topparna förstås! Känns så skönt! Skulle ju inte kunna åka till Sverige i helgen med håret som det var innan ;) Yes, nu är det nära! Min välbehövda morsvila :)
 
Såhär såg det ut innan...usch hemska utväxt!
 
 
Och efterbilden vill inte laddas upp :S Blir galen då sånt där ska krångla. Men men...om någon mot förmodan nu faktiskt skulle råka vara intresserad av att veta hur det blev så lär det väl synas här förr eller senare :)
 
Nu ska jag slappa en stund framför tv:n med Ted (Scooby Doo, vilket hemskt barnprogram, men han tycks gilla det :/)

 2 frukosttips från igår och idag ska ni få så länge :)
 

Vaniljcashew- smoothie. riskaka med ost och grönsaker, deviled eggs och vattenmelon blev söndagsfrulle!
 
Vanilj-cashew-smoothie
 
1 dl naturella cashewnötter
1 dl vatten
1 banan
1-2 tsk vaniljpulver
1 msk agave eller honung
en nypa salt
5-6 stora iskuber
 
Mixa!
 

Och dagens MUMS var banan- och jordnöts-overnight oats med ekologiska torkade bananskivor (såå goda!), pumpafön, quinoapuffar och tro det eller ej...en nyttig hemgjord KOLASÅS! Receptet på den ska jag lägga upp så fort jag hinner! )
 
Banan-jordnöts overnight oats
 
1 dl havregryn
1 dl valfri mjölk ( jag hade mandelmjölk)
1 dl grekisk eller naturell yoghurt
1-2 tsk chiafrön (Går utan också)
1/2 banan (mosad eller i små bitar)
1 msk jordnötssmör
1 tsk agave eller honung
 
Blanda allt kvällen innan och låt stå i en burk med lock i kylskåpet över natten. Ta fram på morgonen och toppa ev. med något gott !

Halloween helgen!

Igår  kväll hade vi ju då en liten halloween middag med min vän Carre och hennes familj! Mycket trevligt :) Och gott! Jag hade städat och pysslat hela dagen medan Ted var hemma hos sin farmor, och tur var nog det! För det tog sin lilla tid :) Men jag blev rätt nöjd med hur det blev :) Hade förberett lite av maten kvällen innan så jag skulle hinna med allt, för huset var som ett bombnedslag efter att ha jobbat sent hela veckan (ja, förutom måndag, då :) )
 
 
Middagen blev en god kycklinggratäng jag gjort flera ggr tidigare, basmatiris, melon- och fetasallad och Deviled eggs :) Klicka på diverse rätt/tillbehör för recept :)  Blev uppskattat, tror jag :)
 
 
Gästerna hade med sig en smaskig glassig efterrätt som man åt ur ett apelsinskal :)
 

Godis & chips  avslutade vi middagen med! :)
 

Riktigt roligt att pynta och fixa :) Blev riktig mysigt :)  Barnen älskade det! Det är många som säger "Nej, VI firar nog inte nån Halloween." att det är "opassande" för barn och amerikanskt påhitt och blahiblahaa. Okej,men  var och en gör som dom vill :) Jag tycker det är kul med högtider i alla fall och pynta och dona. Inte FIRAR vi något för det. Lite roligt kan man väl få ha ;) Jag upplevde då ingen rädsla hos barnen, Ted sken upp då han kom hem och såg mitt pynt och blev riktigt till sig :)
 
Jajja, nu är det söndag och idag blir det lugna puckar, ska ta mig iväg och träna ikväll och så skulle jag behöva lägga en massa foton som jag ska framkalla, på ett USB-minne. Ojoj, kommer ta TID ;) Men någon gång måste man ta tag i saker :) Ligger verkligen efter med våra fotoalbum just nu....
 
Hoppas alla har/ har haft en trevlig helg!!!
 
RSS 2.0