Fredag, shopping och relax!

 
Hej hallå :) Nu är helgen här och jag välkomnar den med öppna armar. Har varit en lång vecka. Enough said ;)
 
Såg ett par snygga byxor i Lindex skyltfönster på vägen till affären för att handla lite mat efter jobbet. Och vips så kom jag ut med 2 tröjor och ett par byxor ;) Ja, vad kan man. Det var en sån där dag då plagg efter plagg som jag önskat mig bara ploppade upp från ingenstans! Letat såna här svarta byxor  med lite boyfriend-häng där fram och en tröja i den modell som den prickiga, hade helst velat ha en helvit ,men den här var lite mysig ändå, tyckte jag. Och så älskar jag alla navyrandiga tröjor <3 Satt senast idag och talade med min vän och arbetskompis om att jag måste tänka på vart jag lägger alla mina pengar, nu när vi ska köpa så mkt till huset och så, hehe. Nåväl, jag shoppar nog mindre än många andra ändå, minns inte när jag gjorde det senast...hmm? :P Kul med nytt i alla fall!
 
Lite bilder!
 
 
 
Och nu blir det fredagsmys i soffan för mig själv med nåt avsnitt Revenge, (Matti är och dj:ar på högstadiedisco ;) ) sen slocknar jag nog ganska tidigt ikväll kan jag tro :) Kan behöva få sova ut lite för imorgon blir det att vara uppe till sena natten då vi ska på fest !
 
Ha en skön helg!

Arbetsveckan lider mot sitt slut....

Hej ! Här har det ekat tomt hela veckan, så tog mig i kragen! ;) Fullt upp som vanligt då jag jobbar sena skiftet. Förutom i måndags. Då slutade jag redan 13.30, men då var jag tvungen att åka och besikta bilen. Som inte gick igenom. Det var nåt med bromsarna och nånting annat, som jag inte förstod mig på, haha. Jag och bilar= ingen god kombination, men jag behöver ju den ändå :) Så borde försöka få fixat det i nästa vecka!
Smutsigt gammalt bilskrälle ;) Som dock förenklar mitt liv väldigt mkt :)
 
Annars har det bara varit vardagssysslor och jobb, samt surfat inredningsinspiration/planerat inredning till huset. Kliar så i fingrarna!!! Vill börja köpa möbler/prylar och inreda NUUU ;) Men men kul att ha nåt att se fram emot ändå :) Fortfarande håller vi på med spacklandet men har även börjat grundmåla några rum! Så fort som möjligt ska det även börja läggas kakel på golv och väggar i wc och badrum! Och så har vi hunnit ändra oss angående väggfärg (lutar mot vitt nu istället för grått ;) ) och köksbänk ännu en gång ;) Men nu tror jag vi vet hur vi vill ha det! Kommer bli så fint <3
 
Och imorgon e det återigen FREDAG!!Bästa dagen på hela veckan, ni håller väl med? Denna helg är det 30-årskalas på agendan med "gamla gänget" och massa annat folk, skoj skoj!
 
Och nu till kvällens middag, som jag gjort flera gånger...Enkel och god vardagsmiddag, recept från en kokbok av Ulrika Davidsson.

 
Currykycklinggryta med bacon och brysselkål
 
4 portioner
 
3-4 kycklingfiléer
1 msk smör
salt o. svartpeppar
1/2 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g brysselkål
1 tsk curry
1-2 dl grädde
1 pkt bacon
3 msk nötter (pinje, cashew eller andra du gillar)
 
Skiva/strimla kyckling. Bryn kyckling, finhackad lök och vitlök och (upptinad/färsk) brysselkål i en stekpanna med smör några minuter. Tillsätt curry, fond, vatten och grädde och låt koka ihop några minuter. Skiva bacon fint oc bryn i en annan stekpanna Lägg i nötterna och blanda med baconet. Strö bacon och nötter över kycklinggytan och servera med te.x ris. Jag gjorde en blandning av ris och proteinrik quinoa.
 
Tankspridd som jag är just nu, så glömde jag de salta cashewnötterna, som annars är pricken över i:et i denna rätt ;) Så gör inte det!
Ha det fint! Nu blir här snart nattning, träning, dusch och mys med kärleken :)

Chokladfondue och päronmuffins

Då börjar helgen snart lida mot sitt slut och en ny arbetsvecka tar snart sin början! Känns helt ok :) Har roliga planer till nästa helg så :) I veckan blir det bara jobb, besikta bilen, jobb å jobb och kanske äta, leka, sova lite och jobb! Ungefär så ;) Hoppas på en och annan guldkant :)
 
Men idag har vi tagit det ganska lugnt och laddat batterierna jag och Ted medan pappa varit på bygget. Åhh, vad jag längtar tills huset blir klart så vi får leva vårt familjeliv igen! Känns som det här spacklandet aldrig tar slut och att det står stilla just nu, vilket det ju inte gör, men. Nåväl snaaartså <3
 
Vi har varit hemma och städat (och råddat) lite och lekt och myst och varit ute och lekt på gården en stund och så tog vi en promenix till Prisma, där vi handlade lite smått och gott :) Jag köpte också en sånhär "grej" som man kan göra chokladfondue i. Mums, måste invigas ikväll! Vi doppade massa olika frukt i smält choklad i en sån här på en tjejkväll för en tid sen och jösses vad enkelt och gott! Då visste jag att en sådan där gryta skulle jag ha och nu fanns det en ganska snygg en med 50% rabatt på Prisma! Så jag slog såklart till!
 
Nu på kvällen har jag också bakat nyttiga päron- och valnötsmuffins! (Paleo) Så nu har jag lite mellanmål till veckan. 2 har redan slunkit ner, mums :) Ted gillade han med!
 (Kan ni bara tänka er hur mycket jag längtar efter att få ett sprillans nytt kök!??;) Vårt nuvarande är under all kritik! )
 
Receptet på de glutenfria, mjölkfria, sockerfria muffinsen finns HÄR på Jessica Sepels blogg.
 
Nu kom Matti ut ur sovrummet och den lille söte vildingen sover<3 Så nu ska jag ta och fixa lite frukt och chokladfondue och bänka mig farmför tv:n (som vanligt) med min sambo!
 
 

Saturday-Hairday

God kväll!
 
I dag har hela lilla familjen varit i Kvevlax sen nån gång efter 14. Sarah och jag fixade löshår på varann och farsorna såg efter barnen! Vi gjorde tejp-förlängning. Fort gick det och blev riktigt bra, jag var lite osäker på mitt färgval, men det blev riktigt fint faktiskt :) Ska klicka hem lite extra tejp ifall nån slinga får för sig att falla av:) Kanske inte så smart att göra hårförlängning just nu är det råkar vara huvudlöss "epidemi" på alla dagisar och skolor här i stan...*ryser*. Och jag jobbar på dagis som ni kanske vet vid det här laget.
 
 
Så blev vi bjudna på hemlagad pizza och kaffe x 2 ;) Mumma! Och småpojkarna som är i samma ålder lekte så snällt.  Jag försökte med allt, prata,prata, sjunga sånger, titta på youtube-videor på Ipaden m.m, för att Ted inte skulle Somna i bilen innan vi kom hem, men i Nykarleby somnade han ;) Vaknade och var sur och tvär då vi kom hem, precis som jag visste, men efter en flaska mjölk slocknade han igen :) Så jag oroade mig i onödan ;)
 
Imorgon blir det mysdag för hela slanten! 
 
Nu ska jag läsa ikapp lite bloggar och kika med ett öga på 50 first dates, som jag dock sett säkert fem ggr förr, riktig feel-good film! 21 jump street , som vi såg igår kväll var rikitgt rolig, vi skrattade högt flera ggr och det var även så att man fick sitta med skämskudde i famnen...;)
 
 

Äntligen fredag-nedvarvning och filmkväll!

Freeedag! Woop woop!
 
Fredagsfeelis, åh vad skönt med helg! :) Svärmor erbjöd sig att hämta Ted från dagis idag och så fick han vara hemma hos henne och leka med kusin Agnes ända till halv sju :) Så jag passade på att göra några korta ärenden som tanka bil, posten och handla lite smått och sen har jag bara varit hemma och bara njutit av lugnet och varvat ner efter jobbveckan, kaffe och banana-scramble, läst bloggar och diskat och plockat lite. Men jättemysigt när lilla älsklingen kom hem <3 Saknar honom så fort! Det är väl vad som kallas moderskärlek.
 
 
Nu sussar han så sött och här ska det bli fredagsfilm med den andra mannen i mitt liv : ) Lite frukt, salta nötter, mörk choklad och Clippers goda citronte som tilltugg, blev ingen ordentlig middag ikväll, då Ted ändå åt hos sin farmor och jag är lite trött, men nog överlever jag kvällen ändå. Matti får gårdagens taco-rester :)
 
 
Vi ska kika denna film 21 jump street. Sökte trailers 2013 på youtube och fastnade för 22 jump street, men då jag letade efter den på swefilmer, så fanns den ej, men den är säkert en uppföljare till 21 ! :)
 
 
 
Denna såg vi förra helgen och den var riktigt riktigt bra och spännande! Se den :)
 
Imorgon blir det som sagt löshårsisättning hos Sarah! Trevlig helg till er alla!!!
 
 
 
 
 
 
 

Mitt-i-veckan-update

 
 
 
Hej hallåå, onsdagskväll redan! Här "sitter" vi nu i soffan framför barnkanalen jag och Ted med en enkel men god vardagsmiddag i magen! Kycklingcurrygryta med kokosmjölk, blomkålspuré och wokade grönsaker och fetaost med soltorkade tomater! Matlagningen är inte så vidare kul just nu ;) Går i perioder med receptprovande och delikatesser, men nu är det en förhoppningsvis kort off-period och blir bara nåt snabbt ihopsläng då det är så mkt annat man ska hinna med! Men huvudsaken man blir mätt och attt det smakar! :) Vad brukar ni slänga ihop när  det ska gå snabbt men vara gott?:) Köttfärssås, kyckling eller taco blir det ganska ofta här hos oss ;)
 
Igår däremot blev det så lyxigt som en gratis middag med arbetskompisarna på Mango House här i Jeppis! Riktigt snyggt var det där, bra service och god mat!! Vi var alla super proppmätta och nästan rullade fram då vi var klara ;) Jag åt stekta nudlar med kyckling och räkor och friterad banan med vaniljglass och chokladsås till efterrätt! :)
 
I helgen ska vi troligtvis åka till Kvevlax och jag och Sarah ska fixa löshåren på varann! Hoppas det blir brat!! :D
Så jag får vara fin i håret därpå följande helg då vi ska ända till Närpes på 30-årsfest och kanske utgång med! :)
 
Nej, nu hör jag bara "mamma leka biiilbaaana",så jag får väl offra mig! ;) Hej så länge!
 
 

Mitt allt <3
 
 
 
 

Vilodagen och gråmålade väggar

Skönt med en dag utan desto mer planer än att försöka hindra hemmet från att förfalla efter jobbveckan ;) Då man kommit hem fem eller halv sex varje dag till trött, hungriga familjemedlemmar och koka mat, handla ,leka ,kramas och natta för att slutligen  pusta ut i soffan en timme eller två innan sovdags ;) Pheeew! Så då får disk, tvätt och städning helt enkelt vänta till en dag med mera tid och ork! :) Väldigt glad är ja dock för att arbetssituationen löst sig så bra! Började ju nya jobbet i måndags (må-ti), gick jättebra och jag är så glad att jag fått denna chans!

Igår var vi till Kokkola och kollade på soffor m.m. och funderade om köket igen! Jösses vad mkt energi och tankeverksamhet det krävs med inredningsplaneringen. Trodde att vi hade det mesta  på klart för länge sen, men nu har vi ändrat kök och golv minst 3 ggr :P Och ändrar man golv så får man ändra på massa annat med! Hå hå jajaaa!

Igår började jag t .o.m tveka om detta med gråmålade väggar i hall,kök, vardagsrum som sitter ihop. Vi har redan köpt färgen så det var ju inte så kul. Men efter en natts sömn och lite inspirations surfande så tror jag nog det blir bra ändå ;) Det går ju alltid att ändra om efter några år om man tröttnar!

Det är ju väldigt inne just nu iaf och väldigt fint ihop med vitt! Men jag funderar på lite bruna och beigea detaljer med för  ett lite varmare intryck! Även snyggt med lite svarta detaljer måste jag medge även om jag varit så emot svart ;) Ja, Sarah, nu får du säga "vad var det jag sa!" :P

Vad tycker ni om gråmålade väggar? Hiss eller diss?  En vägg blir mörkare grå och resten ljusare för att skapa ett djup.

 
Bilder :google

 Annars så ska vi ut i snön en stund snart jag och Ted, laga lite god middag och så ska ja förhoppningsvis få till ett (veckans första och enda) träningspass ikväll! Och imorondrar en ny arbetsvecka igång: Med lite bättre/mer vareriande arbetstider! :)

 

Ut och se världen! :)

Åh ja är så ressugen nu igen! Haft en lång paus då jag inte känt nåt behov av att resa bort. Men nu börjar det nog bli dags att åka utomlands igen :) Har inte rest mycket men älskar det ändå. Har bara varit till Rhodos och  solkusten i Spanien och så Sverige, Gotland och Åland då...
 
 
Jag har inte velat resa med Ted då han är så livlig och trotsig ibland och så, med flygresan och allt ;) Har inte heller haft hjärta att lämna honom flera dagar heller. Men nu får jag nog ta mig i kragen och sluta oroa mig för allting. Vara glad för att man slipper ut och resa och uppleva nya platser istället! 
 
Helst av allt skulle jag ju vilja åka till USA, gärna Texas, Mexico eller Florida. Eller Hawaii!! Största drömmen!<3 Men man har ju hela livet på sig, ska vi hoppas. Man vet ju förstås aldrig om man lever imorgon, så man borde ju liksom passa på. En så lång flygresa känns ju däremot inte som att man vill göra första gången med Ted...värsta trots- och spring-i-benen-åldern just nu. Dock skulle vi slippa billigare undan nu innan han fyller två i april ;) Ja inte lätt dethär alltså.
 
Har suttit och surfat på resor nu de senaste kvällarna och har såå många ställen på min resa-lista, så jag vet inte var vi ska börja ;). Vi ska försöka planera nu så man kan börja spara, annars far pengarna i allt möjligt annat onödigt. Det är nog upplevelserna i livet som ger en större glädje än det materiella anser jag!
 
Här e ett tips på en blogg som skrivs av en flygvärdinna, med 3,5 årig son som har rest MASSOR ända sen pojken föddes! Fick mig att börja våga! :)
 
Det ändras hela tiden, men just nu har jag 3 resor jag funderar lite extra över.
 
1.  Jag och Matti till Miami själva, borta 7 dagar, varav typ 5 i Miami (Bättre med fem dagar än att inte kunna resa  dit alls :))
 
2. Alcudia eller Cala Millor/Cala Bona i Mallorca  och ta med Ted. 1 vecka.
 
3. Barcelona 3 nätter jag och Matti.
 
Jag skulle som sagt helst välja nr 1, men jag tror inte mitt mammahjärta klarar av att lämna T i 7 dagar...är ju inte värt pengarna om jag eller han ska må dåligt!
 
Lämna gärna en kommentar ni som rest utan era småbarn, hur länge och hur det gått + tips!! :) Skulle jag bli så glad över! Avbokade Barcelona resan som vi bokat förra våren, för att jag bara ville börja gråta då jag tänkte på attlämna Ted i 4 dagar...*harkel* Det är mest detdär med att jag är rädd att HAN ska sakna MIG! Tro att jag försvunnit eller nåt <3
 
 
 
 
 
 

Första Paleo månaden.

 
 
Det går verkligen bra det härmed paleo (stenålders-) kosten!  Tack vare att jag prövat så många recept tidigare samt ätit hälsosamt utan socker och mjöl (så gott som iaf), så det var liksom inte nån större uppoffring :)  Jag trodde dt skulle bli svårt med att utesluta mejeriprodukterna, men inte har ja haft några problem, finns ju kokosmjölk, tack och lov :D
 
På jobbet äter jag ju det som serveras till lunch och när jag är bortbjuden och sådär, men när jag äter hemma (frukost, middag, kvällsmål) så blir det Paleo, med små undantag ibland;) En mjölkskvätt i kaffet är dock ett måste! Borde testa mandelmjölk.
Energinivån känns mkt högre men annars så ha jag ännu inte hunnit fundera på eventuella hälsovinster och så. Svårt att avgöra då man inte är strikt. Ska ju inte ner i vikt, för då skulle jag knappt finnas kvar haha. Äter nog massa massa kalorier med alla ägg, nötter, kött, fisk, kokosmjölk, kokosolja rotfrukter o.s.v så det är ju inte ngt sådant det handlar om. Utan min stora passion för kost och hälsa!! 
 
Igår blev det dock en dag med fusk heela dagen ;)  Jobblunchen, Födelsedagskaka på jobbet och Oleary´s middag igår kväll med några mammor.  Vilket jag får känna av idag med magknip och lätt illamående. Jag tål inte alls gluten, fast jag äter det då och då ändå, man vill ju liksom inte vara osocial eller besvärlig sådär...borde gå och kolla mig egentligen! Men nu e det en ny dag! Idag blir det bananpannkakor och tacotallrik a la Paleo tror jag bestämt :)
 
Hur som helst: Lite Paleo-inspiration! Så gott och så enkelt! Och så bra för din kropp :) Jag drömmer om att läsa en distanskurs till kostrådgivare och då skulle jag inrikta mig på just Paleo/stenålderskost!
 
 
Zucchini-blåbärsbröd. Utan mjölk och gluten. Gott med smör eller nötsmör. Gärna ljummet....mmmm :D
 
Kokos-chiapudding med blåbär, päron, paleomusli och nötsmör.
 
Sötpotatisvåffla med bär, choklad-jordnötssmör (osockrat, ekologiskt), bär och vispad kokosgrädde. Ägg, bacon och banan.
 
Paleo pizza, s.k Meazza. Denna med botten gjord på kycklingfärs!
 
Nu ska jag kolla Bumbibjörnarna med Ted och så känns Crossfit kl 11.45 ganska lockande, då skulle jag ha veckans 3 träningspass gjorda :) Ut i snön borde vi också ta oss! Lite kallt dock :P
 

Nytt jobb och håååår :)

 
Hej!
 
Idag har jag varit på besök till mitt nya jobb. Ska alltså i minst tre månader jobba som barnträdgårdslärare måndagar och tisdagar. Annars jobbar jag ju på ett annat dagis torsdag och fredag som barnskötare samt har vikarierat mycket, vilket jag även kommer göra onsdagar framöver. Så skönt att veta att man har jobb en tid framåt trots att jag haft väldigt tur och fått vikariera mycket innan med och fått en helt skaplig lön varje månad! Ska bli kul och spännande! Hoppas att jag kommer att trivas på nya stället med. :)
 
Nu måste jag snart ta tag i lite städning och sysslor och ikväll är det personalmöte. Imorgon är det sista lediga dagen på länge, förutom helger, så ska försöka njuta riktigt mycket med min lilla Teddy-plutt <3 Han är så himla söt och härlig just nu :D Pratar så mycket, t.o.m fyra ordssatser!! Mamma laga goda maten...sa han för nån dag sen. Och han pussar och kramar och ska mysa i soffan, leker så bra, skrattar och har sig! Nästan så att tanken på ett syskon börjar kännas lite mera "okej" . Haha! ;) Nä, dra inga förhastade slutsatser nu :) Först ska jag ha flyttat in i vårt hus och varit på nån resa. Punkt. Nog om det....fantasin drog iväg med mig lite nu..Men nog är det härligt med egna barn :) Så länge de är glada och nöjda :P
 
(gammal bild)
 
Nu börjar jag komma underfund med vilken färg på löshåret jag ska ta...Får kanske färga mitt eget lite om det behövs. Men dethär lutar det mot. Är alltså "randigt" , två färger. Kan ju dock se helt annorlunda ut i verkligheten :/
 
 
Bild lånad från Rapunzel.
Snyggt va? :) Är sååå trött på superblont, detta känns mera jag just nu!
 
Inte såhär :) Här hade jag mitt blonda clip-on löshår.En bra lösning för de som har bra med tid ;)
Nej, nu ska ja väcka upp T! Ha en bra vecka:)
 

Positiv inför nya året

 
Åh vad dagarna går och jag hinner inte riktigt med bloggen :) Nåväl, det nya året rullar på och jag ser fram emot vad som komma skall. Känner mig jättejätte POSITIV!  Jag börjar jobba heltid i minst tre månader nu och vi ska flytta in i vårt HUS om x antal månader och jag har börjat äta paleokost för det mesta, fått tillbaka träningsmotivationen och därmed fått massa positiv ork och energi och lagt upp flera mål/drömmar jag ska sträva mot! Inte för att allt kommer lyckas kanske detta år, men inom 5 år i alla fall hoppas jag på! Varför bara snurra på i samma ekorrhjul när man kan göra livet mer än fantastiskt? Du är din egen lyckas smed! Nu ska jag bara göra saker jag tycker är KUL!!!! :) Här är ett visinbord jag knåpat ihop med mina drömmar! Detta har jag som bakgrund på datorns skrivbord för att dagligen påminna mig om vart jag e påväg :)
 
 
 
Igår blev det lunch hos pappsen i Vasa och på hemvägen besök hos Sarah och Markus och lilla Edvin. Jag och Sarah ska göra hårförlängning på varandra snart ngn dag bara jag kan bestämma mig för färgen, håller ju på att låta det blonda växa ut för att istället bara ha ljusa slingor.  Så det e lite knepigare nu att bestämma mig hur jag ska ha det... Men det är i all fall en av mina s.k. drömmar, varit så länge. Att få ett långt och tjockt hår! Måste alltid klippa det när det börjar bli långt p.g.a att det blir slitet och sen är det så tunt och flygigt. Jajja, det ska bli så roligt att få pröva, har ju haft clip-on löshår tidigare, men ORKA sätta dit och ta bort...känns inte på "riktigt".
 
Idag har jag och Annika varit på promenix och jag visade henne vårt hus :) Och ikväll har jag varit på Kettlebells på gymmet och lekt Teddyboy, som nu skall nattas och jag ska kika Revenge, M är och bygger! : )En bra helg om du frågar mig :)
 
 
Här e en bild från min och Mattis datenight förra lördagen :) Blev kebab :P, bowling i Kokkola och ett vinglas på O´Learys :) Riktigt nice <3 Jag fick nytt rekord på bowlingen. 139 poäng!! ;) Tyckte jag var bra gjort iaf ;)
 
Får tacka Vörå bowlinghall för all träning i ungdomen.. Tack Börje för tipsen ;) Håll tummen pekande rakt fram och fokusera på pilarna typ är ngt som jag minns :) Oj vad vi bowlade mkt där med vännerna förr :)
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0