Pulled pork och läs-mys ;)

Amerikanska rätten Pulled Pork har spridit sig som en löpeld och man läser om det på varje matblogg man ser. Det är alltså griskött av något slag, t.ex. kassler är väl ganska vanligt att man lagar det på. Det ska vara riktigt länge i ugnen (typ 8 h?) och bli riktigt mört så man kan dra "sönder" det med en gaffel. Och så är det kryddat med barbecuesås. Gött! Serveras oftas i ngt slags bröd, pita, tortilla eller hamburgarbröd. Jag brukar äta det på O´leary´s, som quesadilla. Jag har länge tänkt laga det själv, här finns ett bra och nyttigt recept som jag tänker göra nån gång. Men nu såg jag att de börjat sälja färdig Pulled pork i affären och jag kunde inte låta bli att testa till fredagsmiddagen :) Gillar egentligen inte färdigmat, men ibland (ganska sällan ;)) har jag faktiskt inte tid att vänta på middagen i 8 timma r;) Så man får stå ut med lite E-ämnen och socker. För gott var det! Tyckte vi alla 3 !  Minstingen med, bara slevade i sig (med lite kokt potatis) :)
 
Skulle bara värmas i ugnen ca 30 minuter och blandas med en marinad. Voila!
Äts med fördel i tortillabröd, men vi körde tacosalsa, hemgjord coleslaw och grönsallad! Nästa gång ska jag göra det själv från grunden. Nyfiken på att pröva med kyckling med! Pulled chicken :)
Idag har jag då haft mamsen på besök. Jag slapp ut på några ärenden, vi har lagat mos och köttbullar och druckit kaffe med fastlagsbulle, varit och kollat till bygget och bara haft en skön dag. Ikväll slet jag även ut hårförlängningen...ahh vilken lättnad! ;) Blev lite jobbig till slut.
 
Och nu tänkte jag lägga mig bekvämt och fortsätta njuta av det som finns kvar av min lediga dag, d.v.s påbörja en bok (Kvinnan han älskade) som sägs vara superspännande från början till slut. Kan bli en sen natt dethär, hehe ;)
 
Lånade dessa 2 böcker från bibban idag, ska försöka få läst dom här under en månad...
 
Men oj vad länge sen jag tog mig tid att läsa en bok!!  Ska bli sååå mysigt dethär!
 
 

Sportlov utan snö

Tänkte visa lite livstecken från mig...hej hej! ;)
 
Sportlovsveckan har inletts och jag har faktiskt fått till mitt första träningspass på 1,5 månad ungefär!!! Hur skönt som helst. Blev så taggad på att komma igång igen, men såklart börjar det sticka i halsen idag, så jag får väl ta det lugnt en stund till....farligt att träna med förkylning i kroppen. Men det är ju sååå typiskt! ;) Men jag har saknat träningen så mkt, men haft så fullt upp och varit så trött. Jag behövde en paus bara, landa i det nya jobbet och sådär. Men nu jäklar ;)!! 
 
Själv är jag inte mkt för vintersporter (slalom älskade jag dock som barn och "ung") och inte alls ngn vintermänniska egentligen, fast jag "hållit med" alla som klagat på att det inte finns nån SNÖÖÖ ;) Nog var det härligt i morse (kl 9) då jag åkte till jobbet och solen kikade fram, bar mark och man riktigt kände våren i luften!  Man blir bara så glad <3 Så sportlov utan snö funkar riktigt bra för min del! :) 
 
I helgen fixade jag loppisbord äntligen och hoppas tjäna en liten slant, men mest för att slippa gammalt bråte. Imorgon är jag ledig och då får jag besök av mamsen, sen back to work och på fredag kväll middag med några kompisar! PERFect! Skall även försöka få beställt vårt kök inom denna vecka. Så det är lite vad som händer...
 
Sen har jag massa bilder och recept att dela med mig av...men är ärlig och säger jag orkar inte nu. Kanske imorgon eller en annan dag.
 
En timme i tv-soffan och så säger jag GOD NATT!
 
 
 

Byggandet har gått framåt :)

Dags att visa er lite hur långt bygget framskridit. Innertaket håller vi på med som bäst, det är klart i vardagsrummet där det blir slätt tak. I 2 av sovrummen har vi lagt takpanel och det kommer vi göra i resten av rummen förutom hall och kök som också blir slätt, sitter ju som sagt ihop med vardagsrummet.  Dörrar ska på plats nu och golv ska börja läggas i sovrummen åtminstone och badrummet e kaklat. Så vet ni, om ett par månader hoppas vi kunna flytta in!! :D Jag har så länge jag kan minnas drömt om ett  fint egnahemshus, men att jag skulle få det så här fint och bra på alla sätt, det är över mina förväntningar. Jag har så många idéer med inredningen och längtar ihjäl mig efter att få börja pyssla på!!! :D
 
Små glimtar av vardagsrummet:
 
 
Och tamburen :)
 
 

Detta är vad jag kallar film!!

 
Filmen Prisoners började jag se igår kväll och fortsatte med den under frukosten idag...och när Ted somnat. Jag är hemma idag. Så spännande från början till slut! Dock får man försöka tänka till lite själv eftersom den slutade lite sisådäär, ska inte skriva ut några spoilers ;) Så jag har en del att klura ut, kan inte släppa den! Finns att kolla på Swefilmer t.ex! Swefilmer måste vara nåt av de bästa påhitten på senare tid, hyr aldrig filmer numera :) Ibland funderar man om det kan vara lagligt för de som upprätthåller sidan! Meen man klagar ju inte!
 
Nu dricker jag en kopp kaffe för att kvickna till, få se om jag insjuknar nu istället då Ted äntligen börjar bli frisk, känt mig så trött trots ordentligt med sömn de senaste dagarna! Peppar peppar, tempen visade iofs 37,5 idag (Ted)....han har fått antibiotika och allt, men seeeg sort dethär. Förkylningen mkt bättre och hans matlust börjar komma tillbaka dock. Skönt! Men har hört att många har varit sjuka i upp till t.o.m 10 dagar nu, så det är väl nåt som "går". Dag 9 idag!!!
 
Och nu ska jag baka en nyttig kaka till kvällsmys ;) Chokladmoussekaka med jordnötssmör....hur låter det? ;) Och nämnde jag att den var nyttig? ;) Recept kommer upp senare om den blir lyckad! Det här med nyttigt bakande är så himla kul tycker jag! Väääldigt sällan jag bakar onyttigheter. Så onödigt när det finns så mkt annat som är gott och dessutom bra för dig!
n
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ikea-trippen och söndagsfilm!

Gokväll! Whoa, 45 besökare på bloggen sen senast jag skrev (idag) ;) Kanske lite långrandigt här på bloggen, men sånt är livet just nu med heltidsjobb, småbarn (sjukt, feber 6:e dagen nu!! :( ) och husbygge vilket betyder att jag har hand om barn och hem och faderullan lej ganska så själv just nu vilket tar mkt av min tid och energi! Men vänta bara, när vi flyttar in i huset i vår förhoppningsvis. Då blir det mera inredning och hemma hos samt kan börja leva livet igen;) Och kanske mera ork och tid för bloggen :) Och matlagning i mitt (vårt;)) fina stora kök ;)
 
Nåmen igår var vi ju till Ikea i Kuopio med buss. Tiden gick alltför fort då vi ju behöver grejer från varje kategori så att säga och därför gick det lite långsamt framåt. Så när det var en halvtimme tills bussen skulle gå hem igen , ja då först var vi framme vid lagret så vi hann ju inte börja söka allt vi ville ha utan fick bestämma oss för en större sak. Och det blev tre barstolar till vår "bardisk" eller vad man nu ska kalla det för. Går i samma stil med de där kryssen som stolarna till vårt matsalsbord. Fint, men hoppas det inte blir för mycket av det goda ;) Nattduksbord, byrå, vitrinskåp och badrumsskåp-lavoar ska vi hämta en annan gång. Fanns faktiskt mycket fint! Men man vill ju inte bara köra Ikea-stilen heller.
 
Stolarna vi köpte:
 
 
Och så blev det lite smågrejer. En taklampa till Teds rum, tavelhyllor, ugnsform, grytunderlägg av stål m.m.
 
Riktigt trevligt med bussresa ändå, träffade på några bekanta. Ett annat par vi känner drack vi kaffe med på pauserna och så träffade vi på min bekanta Lotta som vi sällskapade med under lunchen :) Den GOOODA köttbullelunchen ;) Nåja, äta bör man annars dör man. Så hungrig man alltid blir av att gå på Ikea. Så man är bara helt enkelt TVUNGEN att äta dom där halvfabrikaten. Fast allt smakar bra då man är sådär Vrålhungrig :)
 

Tur att de blev så suddiga (instagram!) för så TRÖTT och slut som jag kände mig när den bilden intogs efter maten...så vill jag inte veta hur jag såg ut haha :) Idag är jag utvilad dock!
 
Nu min vänner, blir det söndagsfilm, The Heat, och imorgon är det jobb! Jag riktigt längtar faktiskt :D Måndagar blir vad du gör dem till! Din inställning betyder allt! Kom ihåg det :)
 
 
 
Nu ska här skrattas!!! :D
 
 

Kära hjärtanes :) <3

Detta skrev jag i fredags men då blev jag så trött på kvällen och orkade tyvärr inte ladda upp bilder efter Ted hade somnat utan ville mysa med min sambo en stund. Och igår var vi ju till Ikea, så dit for hela dagen. men bättre sent än aldrig :) Hur firade ni själva alla hjärtans dag?:)
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
God fredagskväll och hoppas ni haft en finfin alla hjärtans dag!
 
Jag har i dag  som sagt varit hemma med Ted som är krasslig. Han fick en lego-byggsats till vändagsgåva som han varit upptagen med större delen av dagen ;) Så ja har försökt plocka och städa när jag sluppit till :) Och klicka lite på datorn ;) Man får ta tillfällena i akt! Matti fick en liten gåvopåse, innehållande lite mysiga vaniljdoftljus, en påse plockgodis och ett kort :) Tanken som räknas, eller hur? :) Och jag fick...? En kram ;) Och ett nybyggt hus så småningom....:P
 
Sen har jag lagat och myst och njutit med familjen av en extra god middag vändagen till ära :)Har inte haft mkt funderingstid så det blev vad det till slut blev! Blev kycklingtacopaj med lchf botten och sallad och till efterrätt ugnsgrillade bananer med Dumle och salta jordnötter + vaniljglass!! Yummi yummie yummie, love in my tummie ;)
 
Och recepten ska ni självklart få!
 
Kycklingtacopaj lchf.
(Vill ni ha ett vanligt pajskal med mjöl, så just do it! Jag ville pröva en nyttigare variant. )
 
 
Ursprungsreceptet kommer från Ryska dockor, men jag ändrade lite. Här e min version!
 
Pajdeg:
75 g kallt smör
1 ägg
1 dl kokosmjöl (finns på hälsokostaffärer)
1 dl mandelmjöl (finns i vanliga välsorerade mataffärer. Eller mixa hela mandlar till mjöl själv :) )
2 msk fiberhusk (glutenfria hyllan)
1 msk kallt vatten
1-2 tsk salt
 
Fyllning:
 
400-500 g strimlad kycklingfilé
tacokrydda
1 gul lök
smör till stekning
1 dl krossade tomater
2 dl riven ost
2 ägg
2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Blanda alla ingredienserna till pajdeg tills du får en smidig klumpfri deg.
2.Smörj en löstagbar rund form och tryck ut pajdegen. Låt den vila 30 min i kylskåp.
3. Förgrädda pajdegen 220 grader, 5 minuter.
4. Skär köttet i små bitar. Stek tills. med tacokrydda. Tillsätt finhackad lök och krossade tomater.
5. Lägg köättet i pajdeg-formen. Vispa ihop ägg och creme fraiche, blanda i pressad vitlök och salt och peppar.
6. Häll äggstanningen över köttet och strö på riven ost.
 
 
Och efterrätten.....
 
 
Ugnsgrillade bananer med dumlekola och salta jordnötter
 
Detta var verkligen kanongott! Ni måste pröva, så enkelt och gott! Riktig amerikansk inspirerat :) Me like ;) Hittat receptet i en Birka-tidning ngn gång i världen.
 
4 portioner
 
4 bananer
12 bitar Fazer Dumle kolor
4 msk salta nötter
 
vaniljglass
 
1. Gör ett djupt snitt på längden i varje banan. Fyll bananerna med Dumle kolor och salta nötter.
 
2. Tillred på grillen eller i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter tills bananskalen blivit svartbruna. Servera med vaniljglass.
 
Utmärkt efterrätt till någon av sommarens grillkvällar ? :)
 
 
Nå god natt med er! Kan inte förstå hur jag ska orka stiga upp kl 5 imorgon bitti då vi ska till Ikea... Men får ju vila i bussen sen :)
 
Fortsättning följer...... ;)

Sjukstugan fortsätter + nyttiga kanelbullar :)

Hej på er denna torsdagskväll!
 
Här har vi fortfarande en sjukling i huset, febern har sjunkit men inte gått över, 37,5 visade tempen innan läggdags. Och jag hör en massa hostningar från sovrummet. Stackars Teddy-boy <3 Jag har jobbat onsdag och torsdag och då har han varit med farmor, men imorgon är jag hemma igen. Långdraget det här :/
 
Igår hade jag en riktigt dålig dag då allt kändes tungt och besvärligt och jag hade bara lust att gråta. Men jag var fruktansvärt trött och ibland blir det för mycket på en gång, fast man försöker tänka positivt. Men idag var det en ny dag och den har varit helt okej bra faktiskt :) Det är konstigt det där hur det kan skifta! Tack och lov för att det alltid (förhoppningsvis) finns en morgondag som bara kan bli bättre :)
 
Jag har haft en riktig fin kväll med min lilla Ted, han är verkligen i en underbar ålder just nu :) Det kommer fler och fler ord för varje dag och vi kan busa och skratta och kramas <3 Så kramgo så!
Idag grävde han i en byrå och hittade mössor och handskar från ifjol som han klädde ut sig med en bra stund! Oj vad kul det var ;) Det är så härligt med barn, tycker jag, att det behövs så lite för att de ska kunna glädjas och ha kul!
 

Imorgon är det alla hjärtans dag och jag skall nu försöka komma på nåt gott till middag imorgon + en efterrätt. Och så ska mina älsklingar få var sin överraskning! men mer om det imorgon! :D
 
Jag fick idag en förfrågan i bloggen om jag ville vara med i hittarecept.se. De hade "uppmärksammat mina goda recept" ;) hehe, kul :) Även om de inte är "mina" recept utan sådant jag provat. Hittarecept.se är en sajt där man kan söka efter recept med ett visst sökord och så visas recept på just det från olika bloggar. Såklart ska jag vara med! Matlagning är ju ett stort intresse, som ni säkert vet!
 
 
Sugen på kanelbullar? Här får ni ett recept på riktigt goda socker- och mjölfria kanel"bullar". Riktigt goda! Kommer göras många gånger :) Dessa bakade jag i tisdags.
 
Lchf-kanelbullar (recept från Chewpakka)
 

Bulldeg

  • 3 ägg
  • 100 gram Philadelphia
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk Sukrin Melis (eller annan sötning)
  • 1 krm vaniljpulver
  • ½ dl hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)

Fyllning

  • 100 gram smör
  • 1 msk kanel
  • 1 dl Sukrin Melis (eller annan sötning, jag hade steviaströ)
  • ½ krm vaniljpulver

Gör så här: Separera äggvita och äggula i varsin skål. Tillsätt Sukrin Melis till äggvitan och Philadelphia, bakpulver, vaniljpulver och hasselnötsmjöl till äggulan. Börja med att vispa äggvitan (så att du kan vända på skålen utan att det rinner ut). Vispa sedan äggulans smet. Rör sedan försiktigt ihop de båda blandningarna till en smet. Smöra ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Häll och bred ut smeten på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen 150 grader, i 15 minuter. Ta ut och låt svalna!

Vispa ihop fyllningen. Bred ut fyllningen på bulldegen och rulla ihop och skär strimlor/bullar. Grädda bullarna i ugnen ytterligare 15 minuter, 150 grader. Njut! :D

 

Sjukling och Ikea

Hej hej! Idag är jag hemma och sköter en liten sjukling. Ted har feber idag, tråkigt men vad kan man! Hoppas det går över snaaart! Hade ingen som kunde sköta honom idag så jag fick vara borta från jobbet, känns alltid lite jobbigt, som att man lämnar dem i sticket. Men som sagt, inte mycket att göra åt! Ikväll hinner jag dock på personalmötet då Matti kommer hem. Måste även hämta min bil från service. Det är som om det är mycket just nu :) Passar på att tvätta kläder och annat "kul" mellan varven. Och tänkte även prova på att baka lchf-kanelbullar när Ted somnat! :)
 
Igår reserverade vi matbord, soffa och ny säng åt Ted :) Och på lördag ska vi åka till Ikea i Kuopio. Åker med buss faktiskt ;) Stadens anställda fick åka för 20 euro per person! Och ta med en vän :) Så vi tyckte vi skulle passa på. Så billigt! Finns även ett stort shoppingcenter där bredvid, om nu tid finns till det!
 
Tänkte kika på bl.a nattduksbord, byrå, barstolar, vitrinskåp och klädskåp. Med meeera!
 
Jag tycker den här Hemnes-serien är så fin! Inte så originellt kanske, men snyggt och prisvärt :)
 
 
Bilder lånade från Ikea.fi
 

Sköna lördagskväll!

Hej och skön lördagskväll på er! Vad gör ni festar, myser med kärleken, vänner?? :)
 
Själv har jag nyss nattat vår lille vilding och bänkat mig i soffan för en SKÖÖÖN kväll med mig själv och troligtvis en film :) Matti smet iväg på båtmässa (som är imorgon i Hesa) efter att vi kom hem från Kokkola. Men jag tycker det är riktigt skönt att ha en kväll bara med mig själv och njuta av lugnet och tystnaden och göra preciiis det jag känner för! Ni mammor förstår vad jag talar om, right? :) Tycker om sociala aktiviteter och att vara ute på vift, men däremellan vill jag ta det riktigt lugnt. Ladda batterierna. Just nu är jag ganska trött efter en dag med mycket funderande. Men vi fick faktiskt uträttat en hel del! Reserverat tvättmaskin, torktumlare och integrerad Micro, hittat 2 soffor att välja mellan, köpt kakel, hittat matsalsbord vi troligen ska köpa på måndag och sådär :) Så skönt att ha fått fixat lite grejer, liite mindre att fundera på! Börjar se ett ljus i tunneln ;)  Och så har vi ätit pannpizza på Rosso ;)
 
 
 
Sen har jag lekt med bilbana och tågbana och tittat på barnprogram med den sötaste <3  Och trots att jag blev så mätt och stinn av pizzan blev jag hungrig igen ikväll och slängde ihop riktigt goda sötpotatis-burgare av rester i kylen! Inte för att jag fick äta ifred, Ted var så himla snål på mina sötpotatis-scones (ligger under biffen) jag bakade igår kväll ;)
 
Här kommer receptet på dem!
 
Sötpotatis-scones, 3-4 st
 
 
1/2 mosad, kokt sötpotatis
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk/bakpulver
1 krm havssalt
 
1 Sätt ugnen på 200 grader
2.Mosa sötpotatisen med en gaffel och tillsätt övriga ingredienser. Rör samman allt med gaffeln.
3.Ta en matsked och klicka ut små scones på bakplåtspapper.
4. Grädda i ugnen, ca 8-10 minuter, tills sconesen får en gyllene färg.
5. Ät med valfritt pålägg! Eller använd som hamburgerbröd som jag! :) Jag lade på ost, en hemgjord biff, stark chilisås och majonnäs!
 
Recept ur boken Paleo naturlig mat & livsstil, av Åsa Söderberg

Friday all over again :)

Hej! Roligt att se att folk kikar in fast jag inte skrivit på hela veckan! :) Vet inte vart veckan försvunnit, plötsligt var det fredag igen och jag har knappt öppnat datorn i veckan! Varit mycket som vanligt. Alltför korta kvällar. Men nu e det HELG! <3
 
Imorgon blir det att fara till Kokkola med Matti och kolla på och KÖPA saker till huset, blir jämt till att vi bara tittar men aldrig får köpt något, men nu så! :)
 
Skulle vilja se lite bra fredagsfilm, men min andra hälfthar troligtvis slocknat eftersom han aldrig kommer ut ur sovrummet efter att ha nattat Ted. Håhå jaja, här e vi trötta hårt arbetande småbarnsföräldrar ;) Ja, jag med, men tror jag ska lägga på ett avsnitt Revenge innan jag gör gubben och sonen sällskap, ska ju iväg nån gång imorgon ändå så!
 
Nu ska ni få ett smarrigt middagstips, detta blev det ikväll!
 
 
"Svärmors kycklinggryta", recept från matplatsen

Bena ur 1 grillad kyckling

Koka upp: 1 msk smör 1 msk fransk senap 2 msk soya 1/2 msk grönpeppar 2 dl vispgrädde 2 dl creme fraiche

Lägg köttet i en form. Häll såsen över köttet och låt stå i ca 2 timmar (Det blir godare om den får stå längre, tex över natten). Värm sedan i ugn, 225 grader ca 15 min och servera med ris. (Jag åt med bara en grönsallad, lika gott det! Blivit ganska mkt kolhydrater på sistone, så nån måtta får det va ;) )

.Vad äter ni ikväll? :)

Helgen i bilder

Så var helgen återigen över för denna gång! Ska strax krypa upp i soffan, så blir bara en kort update med bilder från gårdagskvällen. Riktig rolig fest med glada, härliga människor! :)
 
30-åringen och trebarnsmamman!
 
Det gick jättebra för Ted hos mormor, jag hade väntat mig att han skulle börja gråta, när vi åkte men inte ett pip <3
Innan vi åkte hem idag fick han uppleva en bit av "himmelriket" I Teds värld alltså. Traktorer och maskiner på mormors gård :) Salig av lycka!
 

Partajj på G och ett mumsigt frukosttips!

Sköna lördag! Eller skön och skön, sovmorgon fick jag i alla fall, till ca 9.00 :) Sen har det varit full rulle med packa övernattningsväskor till oss alla tre, duscha och göra alla klara, hämta resesäng från farmor och en sväng till Alko och Prisma för att köpa lite vin till kvällen, strumpbyxor och så passade jag på att köpa några vita tallrikar jag spanat in mig på :) Vitt vitt vitt ska det va just nu ;)
 
Men nu sitter vi äntligen i bilen till Vörå, hälsa på min mor och äta mammas mat :) Sen iväg till Närpes kl 18 på 30-årsfest till min kompis. Vi ska sitta på med Vörå-vänner och sen tillbaka och övernatta i Vörå. Ted lämnar ju hemma hos sin mormor förstås! Tror det blir en riktigt kul kväll!! Härligt att få umgås med gamla vänner! <3
 
En god frukost hann jag dock med i morse, det är min prio nr 1 på morgnarna ;) Detta äter jag ofta, så gott! (Paleo-månaden har gått ut, för den som undrar ;) Februari idag, tjohoo, snart e det vår ! :P)
 

 
Grekisk yoghurt med stekt kaneläpple (och banan) görs lätt genom att helt enkelt hacka ett halvt äpple i bitar (idag hade jag lite banan med också, gott!), steka i lite smör eller kokosolja och krydda med massa kanel. Jag toppade med min favoritmusli och jordnötssmör! Ett lågkolhydratbröd med ost, skinka och spetspaprika till et. Och icke att förglömma, det heliga morgonkaffet ;)
 
Ha en fin lördag!!!
 
 
RSS 2.0