Glad lilla jul!!!

Matti och Ted e hos farmor och äter risgrynsgröt och myser medan jag fått ha det riktigt lyxigt och fixat mig inför kvällens lillajulsfest helt för mig själv och lyssnar på bra musik som ger partymood :D Försökt få med mig mannen men han e ganska trött med all rätt, han ska till bygget imorgon bitti med. Men men, det kommer fler tillfällen!
 
Nu inväntar jag skjutsen! Glad lilla jul :)
 
 
 
 
 
 

Freedagsmyys och partysugen! Och nyttiga pepparkakor.

 
Just nu framför tv:n: sockerfri glögg och paleo-pepparkakor som jag svepte ihop här ikväll! Har haft lillajuls-firande med värsta sockerkalaset på jobbet idag med risgrynsgröt med socker och kanel och jultårtor/julstjärnor, så kände för lite nyttigheter ikväll :) Vi har även besökt adventskyrkan med barnen idag, Mysigt! Lagt fram lite julsaker hemma nu också, nu börjar jag "fira" jul! :) Älskar julen <3
 
Jag e fortfarande förkyld, fått tillbaka rösten, lite mindre stockad i näsan, men nu har jag fått hosta istället. Jaja vi tar allt på en gång nu så har vi det undan!! :P
 
Imorgon ska jag (och kanske Matti om vi har barnvakt) på fest till Linda och Simon! Eftersom jag är så pass förkyld blir det knappast nån krog för mig, men ska bli riktigt skoj med lite fest och folk iaf! :) Men man vet ju aldrig vad man får för sig ;) Sällan jag partajjar nuförtiden, men det är faktiskt inte så länge sen senast jag var ute med tjejerna, riktigt skoj hade vi!  Roligt att få en paus i vardagslivet som mamma och bara få vara JAG nån gång! (fast jag älskar min son oändligt mkt såklart! :) ) 

(tack för lånet av bilderna, Linda ;) )
 
Nu ska jag (ja JAG, Matti sover igen...:P) mysa vidare, har bojkottat Idol, blev så tråkigt! Så blir nog serietittande i form av Revenge eller mitt nya pinsamma beroende, Paradise Hotel :P Skulle ju INTE börja kolla, men sådär går det :P Men först ett recept på nyttiga pepparkakor! :) Jag äter nu några med blåmögelost på, YUM!
 
Paleo-pepparkakor (recept från Annika Sjöö)
 

Till ca 20 st behöver du:

1 ägg 5 msk kokossocker 2 msk kokosmjölk 1 msk vatten 3 dl mandelmjöl 3 msk kokosmjöl 2 msk pepparkakskrydda 1 tsk bakpulver 1 krm vaniljpulver 1 dl finhackad mandel

Så här gör du: Vispa ägg och kokossocker ordentligt med elvisp. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Blanda de torra ingredienserna med mandeln i en skål  och vispa ner i smeten. Låt degen stå i kylen i ca 30 min. Kavla ut degen så tunn du kan mellan två bakplåtspapper och dra bort det övre bakplåtspappret. Använd valfri pepparkaksform och tryck ut på degen. Dra bort resterna av degen och kavla ut igen. Lägg de färdiga pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt pepparkakorna svalna på ett galler och förvara dem i en plåtburk!

 
Trevlig helg!
 
 
 
 
 

Krasslig Madde och sovrumsfunderingar ;)

Ja, en hiskelig förkylning bröt visst ut och jag hade knappt nån röst idag (ganska utmanande då man jobbar på dagis kan jag tala om!), täppt i näsan, tjock i huvudet och så den där HALSEN! Men jag har klarat av att hålla uppe humöret ändå :) Har så mkt att vara glad över så inte ens en dunderförkylning kan förstöra för mig just nu!
 
Igår var jag och talade med inredningsplaneraren eller vad man nu ska kalla henne. Inrednings-RÅDGIVARE kanske. Nå men hur som helst, så kom vi lite längre, men också några steg tillbaka. Lilla wc:n planerad, kommer bli så fin, tog inspiration från bostadsmässan vi var på i somras. Ska visa bild sen, måste få in den på datorn bara. Jag blev dock osäker på sovrumstapeten, vi tänkte ta en randig i hela rummet, men nu vill jag ha vita väggar med en fondvägg. Alltså nog kan det vara svårt att bestämma sig! Just nu vill jag ha en tapet från Borås tapeter (tror jag det var) som vi såg på byggmässan i Vasa för några veckor sen. Det finns såna där tapeter som ser ut som tegelväggar eller brädor, sådära "nött" och snyggt! Gäller bara att få min andra hälft att gå med på det ;) Men det ska nog gå bra.
 
Hittade en bild på nåt liknande! HUR coolt/mysigt är inte det här sovrummet?!  Dock ska vårt sovrum gå i vitt och grått som sagt.
 
 
 
Bild lånad från Nordsjö idé och design
 
 
 

Ledig måndag

Goddagens!
 
Oj vad tiden gått fort idag, fast jag inte gjort så mycket. Usch hade så sjuk hals igår kväll att jag hade svårt att somna. men vi tog inte morgon förrän 8-tiden Ted och jag ändå, så :)
 
Gjorde en så god frukost! En len banankräm med god topping, som jag inspirerats av, på Emmas blogg.
Mixade 1 fryst banan i bitar med 1 dl silkestofu och 1/2 dl kokosmjölk. Mums!
 

 
Toppade den med hallon, blåbär, min hemgjorda nöt-och frömusli och ekologiskt chokladjordnötssmör!
 
Städat LITE till, bytt sängkläder och lite annat, duschat och gick ut i snön med Ted en stund och via affären. Köpte mat och pepparkaksformer så vi får baka härhemma! :) Självständighetsdagen snart ;) Då skall det bakas pepparkakor!
 
Nu sover Ted och jag har varit i telefon det mesta av den tiden, tycker jag. Måste få städat lite till efter han vaknat och fått lite mellis, för nu blev det så att jag ska jobba resten av veckan i alla fall, då en liten olycka inträffat på jobbet idag. Det blir nog bra, vill ju ändå jobba så mkt som möjligt i.o.m husbygget och allt! Har mkt ledigt i nästa vecka också, så det behövs ju verkligen! Tråkigt dock för den drabbade såklart :/ Nina, som skulle komma på onsdag, får komma och hälsa på nästa vecka eller nåt istället!! Saaknar ju :) Min kära studiekamrat som jag kom så nära under studietiden och har äntligen flyttat tillbaka till Österbotten (Vasa) efter att ha bott i Esbo flera år.
 
 
Jag och Nina. SKÅL ;) (guud vilken fjortisbild haha! Nåja, är ju ca 4 år sen ändå:P Hjälp vad tiden går!)
 
By the way, så blir det faktiskt lite såna där aktiviteter på lördag ;) Jejj :D Inte varje helg för den här småbarnsmamman om man säger så!
 
KRAM
 

Ond hals och exotisk middag!

Äsch, jag har så ont i halsen, dricker te för att försöka lindra. Vill inte bli sjuk nu ! Söndagsträningen fick jag dock hoppa över. Fått till endast ett ynka pass denna vecka. Bättre än noll iaf :)
 
Lyxade till söndagskvällen med en god middag i alla fall, detta måste ni laga nån gång! Jag kommer definitivt att göra det igen. Muums! Mattis kommentar:" Vilken häftig mat! Det här var jättegott!". ;)
 
Exotisk fläskfilé (recept från Matplatsen)
 
2 pkt bacon
ca 600 g fläskfilé (Gris inre filé)
salt & peppar
2 bananer
1 burk mandarinklyftor (detta hoppade jag över)
3 dl grädde
3 tsk curry
3 msk mango chutney
1 st vitlöksklyfta
 

Skär filén i skivor. Salta och peppra. Stek köttet i stekpanna så det får lite färg. Lägg köttet i ugnsform. Klipp baconen i små bitar och stek knapriga. Strö dem över köttet.

Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela över köttet. Blanda grädde, curry, mango chutney och vitlök. Smaka av med salt & peppar och häll detta över köttet. Gratinera i mitten av ugnen, 200 C ca 20 min tills rätten fått fin färg. Servera med t.ex. ris och sallad!

 
 

 

Helgen, inredningsplanering, grannar och sånt :)

Helgen susar snabbt förbi som vanligt! Men vad gör väl det när man  har roligt och dessutom har ännu 3 lediga dagar framför sig? ;)
 
Igår var vi till Hartmans och valde ut lite inredningsmaterial. Inget e förstås spikat än, men vi ska ta offert på detta i alla fall. Sen hinner man ju ändra sig om man vill! Vita väggar i badrummet med en grå fondvägg vid duscharna, ev. lite silverdetaljer på fondväggen. Grå parkett i vardagsrummet och gråbrun laminat resten av golvet, förutom badrum, hjälpkök och wc förstås. Grå kakelgolv där. Gråmålade vägar i hall, kök och vardagsrum, som sitter i ett. Tapeter i sovrummen, lite öppet än, men Ted ska  (troligen) få glansiga grå stjärnor på vit botten på en vägg och mittemot en annan fondvägg som matchar.. Ska dit på tisdag och fundera mera :) Men den röda tråden i huset är grått och vitt iaf :)
 
Sen var vi till Vasa och firade min bror som fyllde 30 år, då som sagt. Blev både buffé lunch och gräddtårta! Fick träffa faster och kusiner med, det var länge sen! Skoj :) Hade tagit ett par bilder, men kameran e försvunnen så blir inget med det nu...kanske finnsd en i Mattis bil, hoppas! Kom på att jag kan ju fota med telefonen också ;)
 
Igår kväll blev det glöggmys och en riktigt bra film! The Town, med bl.a Ben Affleck. Riktigt spännande från början till slut! Filmtips!! :) Nästa helg e det ju lillajul och då vill jag nog ut och hitta på nåt! :)
 
Och idag har jag påbörjat operation städning samt hälsat på, på bygget med lite lunch åt M. På samma gång gick jag och Ted på lägenhetsvisning till grannhuset. Det är fyra (?) nybyggda trendiga radhus på andra sidan vägen från vårt hus. Vi träffade paret som bor i den ena lägenheten och väntar smått :) Riktigt trevliga, så himla kul med mycket grannar, det önskade jag mig! Och barnfamiljer verkar de finnas gott om, peerfect!
 
 
 
 
 

Fredagsfeelis ;)

Jajja det har jag minsann! Trots att det var en hel massa stoj och bråk och skrik här innan mr T somnade och Matti har somnat i soffan. Så nu sitter jag uppe ensam vid köksbordet och bloggar. Ahh, skönt med detta lugn :) Vi hann med en god fredagsmiddag i vanlig ordning, underbar kycklinggryta igen!! Måste dela med mig av 2 jättebra kycklingrecept, men inte idag! Nu ska jag njuta av det som är kvar av fredagen!
 
Imorgon är det full rulle igen, men bara roliga saker. Först till Hartmans och fundera/bestämma  lite golv och kakel och sen iväg till Vasa till pappas för att fira min bror som fyller 30 år. Så blir lunch och gofika och lite kusinträff! Ska bli riktigt roligt, bara ett litet kalas, ingen stor 30-årsfest ska han ha. Sen har jag långledigt. Om jag inte hamnar i jobb av nån anledning. Skönt med ledigt nu faktiskt, hela 5 dagar :O Hemmet förfaller, så jag ska bl.a ta tag i detta och städa och fixa till lilla jul. Kliar så i fingrarna, vill plocka fram julsakerna nuuuu :P Så ska jag få besök av bästaste Nina också på onsdag! Kul!
 
Nej, nu ska jag se vad jag hittar på, lutar mot ett avsnitt Revenge. Bara det att soffan e upptagen. Börjar bli en otrevlig ovana här hos oss nuförtiden ;) Stackarn, han jobbar så hårt med vårt hus så vi ska få flytta in så fort som möjligt, så han sliter ut sig så till kvällen! Älsklingen min!<3 Idag fick jag veta att min kompis och hennes sambo ska flytta nästan granne med vårt hus!! :D Det blir bara bättre och bättre *ler*.
 
TREVLIG HELG!!
 
 
 
 
 
 

Du blir vad du tänker!

Oturen har förföljt mig hela veckan, blev bl.a försenad till jobbet igår och en massa annat smått som gått på tok. men nu har jag bestämt mig för att vända på steken!! Och jag vet precis varför jag haft så dålig vecka.
Svar: För att jag förväntat mig det! Så enkelt är det. Jag inser nu att jag flera ggr i helgen både tänkt och sagt "Åh, nästa vecka kommer bli så tung/jobbig..blabla". (Då jag slutar så sent varje dag och massa som borde göras m.m). Och redan från måndagen började den ena oturliga händelsen dyka upp efter den andra! Jag tror fullt och blint på The secret. Läs boken eller se filmen HÄR.
 
 
The secret = lagen om attraktion. Det du tänker, drar du till dig kort sagt.
 
Jag fick nys om den här boken när jag som mest behövde den och OSKÄMTAT: Över en natt blev jag en helt ny människa! Det var som magi! Inget annat hade hjälpt hur jag än försökte. Hemligheten är att alltid vara tacksam och positiv och du drar till dig mer av detta till ditt liv. Jag började praktisera detta dagligen riktigt överdrivet ;) Jag bestämde mig för att få alla mina önskningar att slå in genom att vara tacksam för allt. Det kanske låter som en kliché men en massa bra saker hände hela tiden. Alla människor var så himla trevliga och folk kom fram och talade med mig på stan. Ted började sova på kvällarna och jag fick helt plötsligt mkt mer egentid. Vi fann den perfekta tomten för oss genom konstiga händelser (vi hade egentligen siktat in oss på en annan tomt innan) och husbygget fick sin början. Jag hade bara 2 dagar jobb i veckan då jag började jobba i augusti och jag önskade mig heltidsjobb eller 4 dagar i veckan på mitt jobb. Jag tänkte på hur tacksam jag skulle vara om jag fick det. Jag hade dock ingen aning om hur det skulle gå till, men försökte låta universum sköta den biten, som det står i The secret. Och BAM!! Nu har jag jobbat 4-5 dagar i veckan ända sen september kanske. Bara genom att vikariera andra! Och vi är ett litet dagis,med endast 2 avdelningar, kanske skall tilläggas. Nu har jag ännu inte utbildat mig inom kost & hälsa eller rest till Karibien och simmat med delfiner, ej heller upplevt äkta cowboys i den riktiga vilda västern. Men just nu är inte rät ttillfälle för dessa drömmar, men de kommer att bli uppfyllda dom med ska ni få se :)
 
Ja, jag vet vad många av er tänker nu. Vilken fjolla! ;) Men jag tror verkligen på detta, trots att jag inte gör rätt hela tiden, alltså tänker positivt och är tacksam för allt. Men när jag kommer på mig själv att vara sur och stressad  och negativ och ser vilka konsekvenserna blir, så brukar jag ändra sinnesstämning ganska snabbt och så blir allt bra igen! :) Jag mår bra av att tro på detta iaf och det är viktigast!
 
Btw: Jag pillade lite på kameran idag och fick till en helt okej bild! Iaf om man jämför med de andra bilderna här på bloggen :)  Så nu ska här dokumenteras! :)
 

Klättrar på köksbordet före sängdags. Ajja bajja ;)
 
Nu Blacklist och god natt! Sen HEEEELG <3
 
 
 
 
 

Otursförföljd och godaste nyttigaste frukosten

 
Trött, tröttare, tröttast. Hela tiden typ. Men det hör väl till den här mörka dystra tiden på året. Vet ju att jag inte är ensam om att känna det så :) Mycket onödiga tokigheter som bråkar med mig just nu. Denna vecka då jag inte har tid med nåt extra, förstås! Fick kortslutning på telefonladdaren (hamnade i en burk kokosmjölk. Jepp!), Ted har ögoninflammation, fick ögondroppar idag och fick biverkning i form av röda utslag på hela kroppen. Flammade upp från ingenstans efter att vi droppat i hans ögon och gick bort efter 5 minuter ungefär :/ Och så vidare....jaja ibland är det mycket på en gång! Men det går över :)
 
Matti har idag varit och talat med en inredningsplanerare. Börjar ha ganska mycket på klart nu, men ändå  stora beslut, man vill ju bli nöjd. Blir mycket grått och vitt :) Fräscht, tycker jag! Taket börjar vara klart nu också och nu ska golvet gjutas. Jag har inte varit och tittat på en vecka nu. Men i helgen så :)
 
Och slutligen tänkte jag tipsa om min nyttiga frukost jag intog i morse! Något av det nyttigaste man kan äta, faktiskt. Hälsonörd som man är! :)
 
Chiapudding!
 
Chiafrön är riktiga små hälsobomber som man kan köpa på hälsokostaffärer. För att göra en chiapudding behöver man chiafrön och vätska av något slag. Jag använder alltid Organic kokosmjölk (Sant Marias). Fröna sväller i vätskan, minst 2 timmar men gärna över natten. Tadaa så blir det en pudding! Som man kan smaksätta som man vill (banan, kakao, hallon, vanilj o.s.v) Och toppa med nåt gott!
 
Dagens gjorde jag på 1 dl kokosmjölk, 1/2 dl vatten och 2 msk chiafrön. På morgonen serverade jag den med päron, blåbär, jordnötssmör och hemgjord nöt- och frömusli!
 
 
Ha en fin vecka!
 
 

En liten Oravais tripp

Ja inte blev de något filmmys med ostbricka här igår kväll, för Matti åkte till grannstaden med en kompis för att lyssna på Reckless love. Sånt behövs också ibland, det var hans tur att gå ut med vänner ;) Och nu är det min tur igen hehe, hmmm Lilla jul..? :P Anyway, så hade jag en skön kväll för mig själv ändå, när T somnat. Passade på att få till mitt 3:dje och sista träningspass för denna vecka, var tvungen att provsmaka liite av ostarna, läste bloggar och kollade Så mycket bättre och ett avsnitt Revenge!  :)
 
Idag var vi bjudna till min kära bästa vän Carre och hennes familj på Me & I party. Fina kvalitetskläder för barn och vuxna. En julklapp till Ted fick det bli för vår del. En tröja med grävmaskinsprint, sååå Ted <3 Riktigt kul att se några vänner från det gamla "gänget" och lite gofika med skinkpaj och annat smått och gott! Ted kom igång med lekandet ganska fort och skrek som en stucken gås när jag skulle klä på honom! ;) Vi kommer snart igen! ;)
 
 
 
Som ni ser blir det grymt dåliga bilder med min nya kamera, så jag kommer att åka till Citymarket nånkväll här i veckan och byta eller lämna tillbaka den.
Och imorgon kör en ny arbetsvecka igång. Slutar 17 varje dag och jobbar faktiskt hela veckan denna vecka. Får se hur mycket blogga som blir av då. Skall avsluta veckan med ostbricka, glögg och film ikväll istället! Hoppas ni alla haft en skön helg!

Lördagsnjutning

 
Hej på er!
 
Lite piggare idag, gick och lade mig efter Idol igår kväll. Tycker bara att fel personer åker ut hela tiden, tråkigt! Sandra var ju helt klart bäst igår och hon åkte ut! Och Gabriel som var min favorit!!! Han borde vunnit hela alltihopa. Men men, man kan ju inte alltid få som man vill! Men jag undrar nog verkligen vem som tar hem vinsten!
 
Denna lördag startade som vanligt med gofrukost. Ägg, bacon och rostat lågkolhydratsbröd med jordnötssmör och banan och kaffe såklart!
 
 
Sen ställde jag mig i denna kön.
Nej, Idol har inte kommit till Jeppis. Inte gick jag på nattklubb i förmiddags heller. Det vara bara rea på Blossoms outlet ;) "Dörrvakten" och flera i kön och några bekanta jag stötte på var alla förbluffade över hur mkt folk som kommit! Jag köade en halvtimme och frös nästan ihjäl på köpet. Dessutom köpte jag inget för det var omöjligt att titta och fundera i den där trängseln. Fryser fortfarande, brrr!
 
Väl hemma kurrade magen igen och det var dags för lunch. En jättegod kycklinggratäng blev det idag. Recept kommer! :)
 
Nu sover lillen och jag laddar batterierna :) Behöver ännu en god natts sömn för att bli helt återställd tror jag!
 
Så blir lugna puckar resten av dagen och kvällen, tror vi ska ta en promenix i alla fall och ikväll väntar ostbricka, glögg, film och mys! <3 Imorgon ska vi fara till Oravais på Me & I party,  fika och socialt umgänge! :)
 
 
 
 

#fredagsburgare #trorjaggårochläggermigsnart

Ahhh. Äntligen helg! Sov ca 4 timmar inatt så nu hälsar jag bara trevlig fredagskväll och kryper ner i soffan med min älskling.Snart.Om jag inte somnar under nattandet av Ted. Tidig kväller blir det hur som helst, så får man vara pigg imorgon istället :)
 
En mycket god fredagsmiddag fick jag till ändå. Med inspiration från Matplatsen gjorde jag stora hamburgare utan bröd. Slängde i ett ägg, en skvätt barbecuesås, salt och peppar i ett paket köttfärs och stekte. Busenkelt och gott! Alla 3 gillade :) Vi vuxna åt dem serverade på salladsbädd med tomater, vitlöksmajonnäs, en skiva brieost och stekt bacon. Till detta ugnsstekt sötpotatis. Ted åt endast biff med sötpotatis och tomat, helnöjd var han!
 
Ursäkta dåliga och suddiga bilder. Behöver lite övning ;) Och TID :P
 
 

I väntan på helg och ledighet + kvällens tabatapass

Halloj!
 
Ojoj, nu börjar det kännas att veckan börjar närma sig sitt slut, trött efter jobbvecka, tidiga morgnar och att vara "ensamstående" förälder :P Med det sista menar jag ju förstås att jag är tvungen att sköta vår 1,5-åring och de flesta hushållsysslor själv så länge Matti bygger vårt nya hus från morgon till kväll. I veckorna åtminstone.! :) Men det är det värt!
 
Idag har jag varit på VASU samtal vid Teds dagis, efter jobbet. Allt går bara bra, han trivs så bra på dagis och så härlig personal :) Såå skönt! Kunde inte få det bättre. Dock har han klöst och knipit några barn så de börjat blöda..han klöser och kniper mig och Matti med ibland, det måste vi få bort!
 
Nu har vi ätit middag (rester från igår) och jag försöker knåpa ihop en inköpslista då jag ska helghandla imorgon. Farmor hämtar Ted så jag får strosa på i lugn och ro! Lyxigt ;) Hoppas hinna pröva några nya recept från min stora hög/ lista i helgen.
 
Imorgon e det fredag = HEEEELG!  Jag har ännu inga direkta planer tänkte besöka Blossom (favoritaffär!) outlet på lördag, REA på juliga saker! Tipstips! Sen skulle jag vilja träffa lite folk också. Får se vad som händer! Skönt med lite lugnare dagar åtminstone!
 
Nu måste jag tydligen bygga lego en stund, börjar bli panik här nu ;) Tänkte träna när T somnat om det finns nån energi kvar...Försöker få till 3 träningspass i veckan, tisdag, torsdag och söndag! Sen kolla Blacklist kl. 22 från tv3, sååå spännande serie, börja kolla om ni inte redan gjort det!
 
Update: Detta träningspass blev det ikväll, tabataintervaller. Tungt, verkligen. Den allra bästa träningen! Och det BÄSTA är att 20 minuter räcker gott och väl. Ordentlig pulshöjare och samtidigt bygger man muskler :)I like!
 
 
 
 

Att glädjas i vardagen

Halloj! Onsdag kväll redan= snart helg ;) Betyder också Bonde söker fru som börjar strax. Så skönt att varva ner efter den hektiska vardagen med nåt bra på tv, en kopp te och lite smått och gott ;) Rätt sura jordgubbar dock ;)
 
 
Jag vet inte vart tiden flyger väg när man kommer hem från jobbet! Fick börja med middagen genast jag kom hem, vrålhungrig var jag! Egentligen är matlagning min största hobby och jag gör helst allt från scratch och testar massa nya recept, men sen jag började jobba ska vardagsmaten bli klar snabbt! Men jag älskar lite guldkant på vardagen och det görs ju lätt genom lite god mat :) Så idag blev det färdigmarinerad gris inrefilé som jag stekte i skivor, färdig bearnaiseås och hemgjorda ugnsstekta potatisar och morötter. Enkelt och gott!

 
Lite annat som förgyllt denna vanliga onsdag är ett besök till Halpa-Halli ikväll :P De hade så mycket fina julsaker där! Gardiner, kuddfodral och smågrejer. Jag älskar julen och speciellt nu sen jag fick barn! Vill bara pynta, pyssla, baka pepparkakor, dricka glögg, laga julbord redan i november, läsa jultidningar, köpa julklappar m.m ;)
 
 
I alla fall så kom jag hem med dessa grejer. Jag tänkte köra på mestadels vita och silver julgrejer i år :) Söt ljuslykta och mandel- och russinskålar till glöggmyset ;)
 
Och så kissade Ted för första gången i pottan idag :) Haha, tänk att man kan bli så happy av en sån sak :P Men det är så roligt när de små liven utvecklas. Och han ville själv gå på pottan. Duktiga lilla vännen <3
 
 
 
 
 
 

Tisdag och The Farsdagskaka!

Gokväll! Puust! Idag har allt gått i ett sedan 05.30 i morse så nu ser jag fram emot att krypa ner i tv-soffan med min karl och kolla på familjen Montazami! Dom e ju för härliga :) Har varit jobb, spring på stan, hämta son fr. dagis, besök vid bygget, matlagning, träning, jobbplanering, och alla möjliga saker. Har massor kvar på min göra-lista, meen det är ju en dag imorgon också! :)
 
 

 Här är ett smarrigt och onyttigt recept jag vill dela med mig av!
Denna kaka lagade jag till farsdag och den fick gott betyg av alla som smakade den! :)
Jag säger bara...digestivebotten, söt kolasås, bananer, vispad grädde och krossad dajm! Riktigt barnslig kaka, men ack så god.
 
 

BANNOFFEE PAJ (recept från kryddburken)

 

GÖR SÅHÄR :

1. Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en rymlig kastrull. Slå på vatten så det täcker. Koka upp och låt småkoka 2 timmar. Fyll på mer vatten allteftersom det ångas bort. Burken ska hela tiden ligger under vattenytan, annars riskerar den att explodera och du får kolasås i hela köket! ;-)

 

2.Förbered botten. Krossa digestivekexen i mixer eller för hand med kavel & påse! Smält smöret och blanda ihop med digestive. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm diam). Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen så länge. 

 

3. När burken kokat i 2 timmar, spola kallt vatten i kastrullen och låt den stå så och svalna ordentligt.

 

4. Nu är det dags att montera ihop pajen. Öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestive-bottnen med detta. Skiva 3 bananer och fördela ovanpå. Täck med ett lager grädde och toppa med ytterligare skivade bananer + krossad daim!

 

 Mattis kommentar: "Godaste kakan jag ätit! (Och han har ätit måånga kakor i sitt 30-åriga liv kan jag lova...)

Teds kommentar: "Meeera kaakaa!" (och lite skrik och gråt när han inte fick mer.)

 

Så gör nu alihopa den här till helgfikat eller kommande födelsdagskalas eller nåt! :)

 

Måndagsinspiration

Hej! Ledig dag idag. I förmiddag har vi varit på stan, åh vad jag blir sugen på att shoppa kläder!;) Men gäller att hålla i pengarna nu för att istället kunna använda dem till att skapa vårt drömhem! Det ger ju mig 10000000 ggr mer lycka än snygga kläder, även om det också är skoj :)
 
Nu har vi fått i oss lite lunch och Teddyboy har somnat, vilket betyder lite morsvila och mammalyx! Var till biblioteket , då vi var ute och lånade en hel hög med inrednings- och matinspiration! (mina absoluta intressen just nu !:) ) Så en kopp kaffe och så mkt läsning jag hinner blir det nu!!! :D
 
 
Sen ikväll är det personalmöte och pysselkväll vid jobbet! Hoppas ni fått en bra start på veckan!

Bygget

God kväll! Nu kom jag nyss hem från gymmet. Skönt var det! :)
I förmiddags besökte vi pappsen vid bygget. På ca en månad har vi kommit så här långt!
 
 
 
Ted åkte liften med pappa, så roligt så, var inte ett dugg rädd  min modiga lillkille ;) jag filmade också, men vet ej vart den videon försvann...:S)
 
 
 

Farsdagsfrulle

God morgon alla farsdagsfirare! :)
 
Här blev det lite bråttom i morse då vi försov oss Ted och jag. Är ju van att han vaknar vid 7 men han sov ju till 8 eller senare idag! Så det blev en enkel farsdagsfrukost, med smörgåsar och frukt till far. Inte fick vi väcka honom med frukost på sängen heller, mr T hade ju redan sett till att han vaknat.
 
 
Men det blev en liten mysig frukostsund i vardagsrummet med tänt ljus och lite små presenter och nyhetsmorgon på tv. Bra så! Hehe, där fick ni se en kalsongnisse, sådär äter vi frukost här på helgerna :P Men lovar det ska bli mindre avklätt här på bloggen framöver *ler*.
 
 
Denna mugg hade Ted målat åt pappa, på dagis :) Naaaaw :P
 
Och nu åkte Matti iväg till bygget och vi ska snart ta en promenad dit vi med! Spännande, har inte varit där och kollat på en vecka och en del borde ha hänt. Sen ska vi göra tacos och så funderar jag på att åka iväg på ett träningspass! Sköna söndag!

Välkommen till min nya blogg!

Jag har verkligen saknat att blogga och fick inte tanken på att starta en ny blogg ur huvudet!  Såå här e jag igen! Hoppas någon vill läsa! Den här gången ska jag inte sluta ;)
 
Vad har hänt sen sist då? Jo, en hel del faktiskt. Ted är nu 1,5 år och går på dagis medan jag jobbar 3-5 dagar (varierar) i veckan som barnskötare och barnträdgårdslärare på ett annat dagis här i stan. Vi har också börjat bygga hus och hoppas på att få flytta in innan sommaren. Jag längtar så himla mycket, kommer att bli helt underbart med ett eget hem och gård och läget kunde inte vara bättre!
 
Så allt är på topp alltså, trots att tiden och orken inte räcker till allt man skulle vilja just nu. Men detta är en mer hektisk tid i livet och det kommer lugna ner sig efter en tid :)
 
Idag har vi haft gäster, mamma, pappa och min bror, och så har jag köpt en ny digikamera så jag ska kunna blogga ordentligt, då den förra gett upp. Nu ikväll ska vi bara ta det lugnt och kolla några avsnitt Revenge och imorgon blir det att fira far i huset :)
 
Kramis
RSS 2.0